Israelske mødre ved grensen til Gaza fortvilet over terrorangrepene

Av ICEJ Press, 02.12.2020

Hvorfor er det ingen som fordømmer angrepene på våre barn? Israelske mødre i områdene nær Gaza fortviler. Barna lever med at raketter, ilddrager og ballonger med eksplosiver og giftstoffer daglig regner over dem fra himmelen.

AV: Martin Gellein

Frykt og et høyt stressnivå er hverdagen for flere tusen familier bosatt i områdene nær grensen til Gaza. Barna lever med å alltid være klar til å løpe til bombesikre rom, ved den overdøvende lyden fra sirenene som bryter inn i hverdagen med læring og lek, eller midt om natten. Alle hjem og offentlige bygninger er pålagt å ha bombesikre rom.

Etter en uke med intense angrep har mødre skrevet et brev til FN, der de ber om fokus på og fordømmelse av de stadige angrepene rettet mot deres barn.

Mødrene er slitne og fortvilet over situasjonen. En ball eller en ballong innbyr ikke lenger til lek og moro, men til frykt og trussel om dødelig fare. Mødrene har ulike politiske oppfatninger, men har alle det samme ønsket: De ønsker at barna skal få vokse opp uten frykt for dødelige terrorangrep.

«Da sirenen som varsler at raketter er på vei fra Gaza lød torsdag, var jeg og min mann i bilen med fem barn. Vi rakk ikke engang å få løst barna fra sikkerhetsselene, så vi kastet oss bare over dem for å beskytte dem,» uttaler en mor til YnetNews.

Terror offer Sdrot (Wikipedia)
Terror offer Sdrot (Wikipedia)

 

"Det er mulig å forbedre situasjonen, men vi er for opptatt av hva verden vil si om oss. En ballongbombe landet ved siden av hjemmet vårt i Sderot - det var fryktelig skremmende. Jeg er ikke villig til å godta dette lenger,» uttaler en annen mor.

 

 

Mødrene sendte i forrige uke et brev til UNICEF, der de ber om tiltak rettet for å bedre tryggheten og sikkerheten til barna deres.

Israelske barn på flukt mot bombesikre rom (Wikipedia)
Israelske barn på flukt mot bombesikre rom (Wikipedia)

"Noen av bombene som ble sendt mot den israelske befolkningen, har kommet med fargerike leker for å friste barn til å ta på dem. UNICEF kommenterer det ikke engang. Om israelerne hadde sendt ballonger med eksplosiver til barn i Gaza, ville fordømmelsen fra FN kommet umiddelbart,» uttaler direktøren for Shurat HaDin, som har bistått mødrene med henvendelsen til FN.

 

 

 

Bombet barnehage i Sdrot (Wikipedia)
Bombet barnehage i Sdrot (Wikipedia)

“Hamas gidder ikke engang å skjule at målet er å ramme uskyldige sivile. De offentliggjør det til og med åpent. Nå krever mødrene at stillhet fra FN må ta slutt. Vi ber UNICEF om å bruke sin politiske, økonomiske og sosiale makt til å iverksette umiddelbare tiltak mot terrorangrepene fra Hamas rettet mot sivile. Tiden er inne for at FN står opp for barna våre, selv om de er jødiske og israelske.»

 

Kilde: YnetNews.

 

 

 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding