Israelske doktorer : Barn skal ikke bære masker under hetebølgen

Av ICEJ Press, 05.22.2020

Skolebarn skal ikke tvinges til å bruke ansiktsmasker på varme sommerdager, til tross for helseforskrifter som er ment å forhindre koronavirusinfeksjoner, opplyste Israels Barnelege Forening (Israel Pediatric Association) på mandag.

Av Edna Eriksen

Foreningen oppfordret helse- og utdanningsdepartementene til å inndra helsedepartementets ordre i kjølvannet av den uvanlige hetebølgen som rammet Israel sist søndag.

   - Under hetebølgen, er det en betydelig belastning å kreve at barn skal bruke masker i timesvis. Maskene vil også bli våte av svette og da er de ineffektive, lyder uttalelsen.

   - Derfor mener vi at barn bør få fritak for å bruke masker til varmebølgen har avtatt.

Ifølge foreningens eksperter er effekten av ansiktsmasker blant barn uklar.

Videre viser de fleste data at coronavirus ikke sprer seg blant barn like raskt som blant voksne, og «Det Amerikanske Senteret for Kontroll av Sykdommer» (American Center for Disease Control) anbefaler at bare lærere på skolene har på seg beskyttelsesmasker.

Mandag har Israel ikke sett nye tilfeller av koronavirus eller dødsfall i løpet av en 12-timers periode for første gang siden oppstarten av pandemien. Nåværende COVID-19 dødstall i Israel er 279, i en befolkning på nesten det dobbelt av Norge.

Barn og masker 2

Siden utbruddet av pandemien har 16 670 mennesker blitt smittet av viruset i Israel- Hele  13 014 mennesker har allerede har kommet seg og er frisk av sykdommen.

Det er for tiden 57 mennesker som er alvorlig syke, med 47 på respiratorer.

Kilde Ynetnews 18. mai

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding