Israelsk mann drept av Gazarakett

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.05.2019

En israelsk mann døde i natt etter rakettangrep. Det meldes om flere sårede på israelsk side. Netanyahu sier Israel vil fortsette massive angrep mot terrorister på Gaza.

Klokken 0230, israelsk tid, ble huset til firebarnsfaren, Moshe Agadi, truffet av en raket fra Gaza. Kort tid etter døde han av skadene etter rakettangrepet.

Israelske medier melder om flere skadede siden rakettangrepene fra Gaza ble intensivert tidlig i går morges. 

«Først vil jeg sende mine kondolanser til familien til Moshe Agadi, og jeg vil sende mine beste ønsker om at de skadede må komme seg raskt etter skadene.», sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu tidligere i dag.

Bygning i Ashkelon truffet av rakett, IDF
Israelske myndigheter, stedet hvor Moshe Agadi ble drept av en rakett.

Frem til i dag morges er det, ifølge det israelske forsvaret, skutt over 430 raketter og bomber fra terrorister på Gaza.

Benjamin Netanyahu har nå instruert det israelske forsvaret (IDF) til å fortsette massive angrep mot terrorister på Gaza.

«I dag morges instruerte jeg IDF til å fortsette sine massive angrep mot terrorelementer på Gazastripen»., sa Netanyahu tidligere i dag.

I følge kilder på Gaza skal ti palestinaarabere være drept som en følge av de israelske angrepene. 

Erfaringer fra tidligere konflikter mellom Gaza og Israel, gjør at det er grunn til å betvile tallmaterialet – spesielt knyttet til hvem som er sivile og hvem som er stridende i Gaza.  

Israel setter nå opp tropper langs grensene til Gaza.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding