Israelsk etterretning publiserte i går bilder av Hezbollahs missilfabrikk

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.04.2019

I går publiserte israelske etterretning bilder av det de mener er en fabrikk for produksjon av presisjonsmissiler. Samtidig sier vestlig etterretning at Iran ferdigstiller et stort militæranlegg i Syria på grensen til Irak.

Ifølge israelsk etterretning viser bildet et anlegg tilhørende terrorgruppen Hezbollah. Anlegget skal ha iranske maskiner til bruk i produksjon av presisjonsmissiler.

«Vi kan nå avsløre at inne i dette Hezbollah-anlegget finnes det iransk maskiner som brukes til å produsere presisjonsstyrte raketter med en nøyaktighet på mindre enn 10 meter.», uttaler det israelske forsvaret (IDF).

Anlegget ligger ikke langt fra Syrias grense, midt i det østlige Libanon, i Bekaa Valley.

Samtidig har det amerikanske nyhetsmediet Fox News snakket med en rekke vestlige etterretningsfolk. De forteller at Iran bygger opp et stort militært anlegg i Syria på grensen til Irak.

«Iran har etablert en ny militærbase i Syria, og har planer om å huse flere tusen soldater på basen. Dette ifølge en rekke vestlige etterretningskilder.», skriver Fox News.

Iransk militæranlegg i Syria
Fox News, Anlegget skal vise deler av det iranske militæranlegget i Syria.

For å få bekreftet informasjonen, har Fox News sendt etterretningens satelittbilder til et sivilt analysefirma. De sier at flere av lagrene på anlegget kan oppbevare presisjonsmissiler. I løpet av få måneder vil anlegget kunne ferdigstilles.

Israel har de siste årene angrepet et stort antall militære posisjoner tilhørende Iran og/eller Hezbollah. Israel ønsker ikke at Iran skal få militært fotfeste i Syria, og på den måten angripe Israel derfra.

For Israel er det også svært viktig å stoppe terrororganisasjonen Hezbollah fra å tilegne seg presisjonsmissiler.

Ifølge FNs resolusjon 1701 skal ikke andre enn det libanesiske militæret være bevæpnet i Libanon.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!