Israelsk etterretning publiserte i går bilder av Hezbollahs missilfabrikk

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.04.2019

I går publiserte israelske etterretning bilder av det de mener er en fabrikk for produksjon av presisjonsmissiler. Samtidig sier vestlig etterretning at Iran ferdigstiller et stort militæranlegg i Syria på grensen til Irak.

Ifølge israelsk etterretning viser bildet et anlegg tilhørende terrorgruppen Hezbollah. Anlegget skal ha iranske maskiner til bruk i produksjon av presisjonsmissiler.

«Vi kan nå avsløre at inne i dette Hezbollah-anlegget finnes det iransk maskiner som brukes til å produsere presisjonsstyrte raketter med en nøyaktighet på mindre enn 10 meter.», uttaler det israelske forsvaret (IDF).

Anlegget ligger ikke langt fra Syrias grense, midt i det østlige Libanon, i Bekaa Valley.

Samtidig har det amerikanske nyhetsmediet Fox News snakket med en rekke vestlige etterretningsfolk. De forteller at Iran bygger opp et stort militært anlegg i Syria på grensen til Irak.

«Iran har etablert en ny militærbase i Syria, og har planer om å huse flere tusen soldater på basen. Dette ifølge en rekke vestlige etterretningskilder.», skriver Fox News.

Iransk militæranlegg i Syria
Fox News, Anlegget skal vise deler av det iranske militæranlegget i Syria.

For å få bekreftet informasjonen, har Fox News sendt etterretningens satelittbilder til et sivilt analysefirma. De sier at flere av lagrene på anlegget kan oppbevare presisjonsmissiler. I løpet av få måneder vil anlegget kunne ferdigstilles.

Israel har de siste årene angrepet et stort antall militære posisjoner tilhørende Iran og/eller Hezbollah. Israel ønsker ikke at Iran skal få militært fotfeste i Syria, og på den måten angripe Israel derfra.

For Israel er det også svært viktig å stoppe terrororganisasjonen Hezbollah fra å tilegne seg presisjonsmissiler.

Ifølge FNs resolusjon 1701 skal ikke andre enn det libanesiske militæret være bevæpnet i Libanon.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!