Israelsk etterretning bidro til å eliminere Soleimani

Av ICEJ Press, 01.12.2020

Israels tidligere forsvarminister, Avigdor Liberman, uttaler at rapporten som gav presis informasjon om Soleimani var basert på israelske kilder. Det er Jerusalem Post som skriver dette søndag morgen.

AV: Martin Gellein

Soleimani utøvde enorm makt og innflytelse og var arkitekten bak terrorhandlinger i Libanon, Syria, Irak, Yemen og andre steder i regionen. Etter å ha flydd til Irak fra Damaskus, ble han drept i et målrettet amerikansk rakettangrep mot en konvoi i Bagdad.

Ifølge NBC var informanter i Damaskus i stand til å tipse CIA om hvilket fly Soleimani ville være på, noe israelsk etterretning bekreftet og verifisert.

The New York Times skriver at statsminister Benjamin Netanyahu sannsynligvis var den eneste amerikanske allierte som kjente til attentatet. Han skal ha blitt informert av USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Attentatet resulterte i økt spenning mellom USA og Iran. Det debatteres om hvorvidt attentatet har fungert som en advarsel til Iran eller om det vil føre til å destabilisere hele regionen.

I slutten av forrige uke svarte Iran med missilangrep på USAs baser i Irak. Et passasjerfly fra Ukraina til Teheran ble senere skutt ned av Iran. 176 passasjerer omkom. Iran benektet først at de stod bak nedskytingen, men erkjente det noen dager senere. Irans utenriksminister legger skylden og ansvaret for situasjonen som førte til nedskytingen, på USA.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding