Israelsk cyberattack på iransk havn

Av ICEJ Press, 05.20.2020

Israel ser ut til å ha stått bak et cyberattack tidligere denne måneden på datamaskiner i Irans Shahid Rajaee-havn, melder Washington Post mandag.

Av Edna Eriksen

Avisen referer til navngitte amerikanske og utenlandske myndighetspersoner.  Forstyrrelsen av iranske datamaskiner 9. mai var antagelig gjengjeldelse for et tidligere forsøk på cyberangrep på vann-distribusjonssystemer i Israel.

Administrerende direktør for Irans havner og sjøfartsorganisasjon, Mohammad Rastad, hevdet i forrige uke at nettangrepet ikke trengte gjennom organisasjonens datamaskiner og bare var i stand til å infiltrere og skade en rekke private operativsystemer, sier Irans nyhetsbyrå ILNA.

En sikkerhetsfunksjonær sa imidlertid at angrepet var «svært nøyaktig» og at skadene på den iranske havnen var mer alvorlig enn Irans offisielle beskrivelser, ifølge Washington Post. «Det var total uorden», sa tjenestemannen.

Avisen rapporterte 8. mai at Iran var knyttet til et forsøk på et data-angrep på det israelske vann-nett i april. «Innbruddet» ble oppdaget og hindret før det ble gjort betydelig skade, sier  tjenestemenn som var kjent med hendelsen.

 

Kilde Israelhayom 19. mai

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding