Israelseminar i Tønsberg: - En grundighet jeg aldri har hørt før

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.11.2019

Mens mange satt foran tv`n for å se fem-mila i «kollen» sist lørdag, var det nesten fullsatt hus på Israelseminar i menigheten Betania i Tønsberg.

Bilde. Fra venstre: Eva Olsvold Sundar, Ragnar Aamli og Dag Øyvind Juliussen

Heidi Møller Karlsen
Heidi Møller Karlsen

«Oppmøte var over all forventning! Det var en god del folk fra vår menighet.. Ellers så kom det folk i fra de fleste menighetene i området. Det var folk fra hele Vestfold i fra forskjellige menigheter. Jeg så det var folk som kom helt i fra Porsgrunn.», sier Ragnar Aamli, som ledet seminaret, og er med i ledelsen av menigheten Pinsekirken Betania i Tønsberg.

Også en annen i menighetens ledelse var helt enig.

«Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Det var godt oppmøte.», sier Heidi Møller Karlsen litt på farten. Hun fortalte også at de først ikke hadde regnet med så mye folk og laget for lite mat. De måtte derfor i butikken under seminaret for å få tak i mer.

Også de to forkynnerne som sto for undervisningen denne lørdagen var fornøyde.

«Det var oppmuntrende å se responsen fra forsamlingen med om lag 100 personer som satt av fem timer en lørdag for å være med på dette. Vi har i ettertid fått både muntlige og skriftlige begeistrede tilbakemeldinger.», sier ICEJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen.

Dag Øyvind Juliussen underviser
ICEJ press, Dag Øyvind Juliussen underviser.

"Jeg synes det var kjempebra å se at det kom så mange på en lørdag formiddag! Det var jo også første gang Pinsekirken Betania arrangerte noe slikt, og da er det fort gjort å tenke at det vil ta litt tid å få et godt oppmøte, men der tok vi feil. Antageligvis er det et stort behov for den typen møter i Vestfold og det lover jo godt!", sier ICEJs forkynner, Eva Olsvold Sundar.

Eva Olsvold Sundar underviser
ICEJ press, Eva Olsvold Sundar underviser.

Også Lillian Løitegård, som til daglig tilhører en annen menighet i Tønsberg, syntes det var veldig bra oppmøte. Men hun savnet likevel flere ledere fra menigheter rundt om.

Det kunne derfor vært mange flere og lederskap i menighetene burde også vært med

"Oppmøtet var veldig bra, men dette er jo aktuelt for alt Guds folk. Det kunne derfor vært mange flere og lederskap i menighetene burde også vært med.", sier Løitegård.

Seminaret startet klokken elleve og holdt på til klokken fire på ettermiddagen med innlagt lunsj midt i.

Betydning for tiden vi lever i

Og det var et mangfoldig innhold de fremmøtte fikk del i denne lørdagen.

Det ble forklart med en grundighet som jeg aldri har hørt før. Bygd på Bibelens ord.

LIllian Løitegård
Lillian Løitegård

"Jeg synes det er et veldig bra seminar! Det ble forklart med en grundighet som jeg aldri har hørt før. Bygd på Bibelens ord. Jødenes historikk var også veldig interessant å få en bedre innsikt i. Hva Folkeforbundet vedtok om deres grenser osv.", sier Ragnar Aamli og fortsatte.

"Det jeg satt veldig pris på var at alt ble bygget opp på Bibelens ord, og det profetene sa. Det var fint å få belyst forskjellen på tilbakevendingen fra Babylon, og det som skjer nå.", sier Aamli.

Hun fremhevet hvor viktig det var å bli minnet om Israels betydning for tiden vi lever i.

Også Lillian Løitegård satte stor pris på undervisningen. Hun fremhevet hvor viktig det var å bli minnet om Israels betydning for tiden vi lever i.

"Jeg opplevde en veldig interessant og informativ konferanse. Både faktiske opplysninger og profetordet. Synes det er bra, også for den som hele tiden leser om temaet, å få oppdatering og bli minnet igjen og igjen om Israels betydning for tiden vi lever i.", sier Løitegård.

"Det er viktig for oss kristne å kjenne tiden, forstå pakten Gud inngikk med Israel om landet og folket, og at det er en varig pakt. Må også takke to superengasjerte forelesere/predikanter som klarte å «fange» tilhørerne. ", avsluttet Løitegård.

"Veldig forfriskende, god og opplysende undervisning, fra både Dag Øyvind og Eva. Dette vil vi gjenta.", sier Heidi Møller Karlsen.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!