Israels forsvarsminister: - Tillater ikke iransk forankring i Syria

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.17.2017

Den russiske utenriksministeren, Lavrov, mener iransk fremtidig tilstedeværelse i Syria er legitim. Israel vil ikke tillate dette.

Den ellevte november uttalte USA at en avtale mellom USA og Russland, innebar at alle utenlandske styrker etter hvert skal ut av Syria.

Sergej Lavrov
Russ.U-dep, Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov

«Memorandumet forsterker suksessen i våpenhvile-initiativet, og inkluderer reduksjon, og den endelige eliminasjonen, av utenlandske styrker og utenlandske krigere fra området, for å sikre en mer bærekraftig fred.», skriver det amerikanske utenriksdepartementet i en pressemelding kalt «Felles uttalelse fra den amerikanske presidenten og den russiske presidenten.»

Men det kan virke som uttalelsen likevel ikke var felles, for tre dager senere sier den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov,

følgende:

- Irans tilstedeværelse i Syria er legitim, sier han og fortsetter:

- Vi ser ikke for oss en tilbaketrekning av pro-iranske grupper fra Syria.

Avigdor Lieberman
US airforce, Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman

Dagen etter, mens Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman er på rundreise nord i Israel, blir han spurt om å kommentere Sergej Lavrovs uttalelse.

«Vi vil ikke tillate at Iran blir forankret i Syria, og vi vil heller ikke tillate at Syria blir en base for operasjoner mot Israel. Alle som ennå ikke har forstått det, anbefales å gjøre det.», sa Avigdor Lieberman, ifølge det israelske nyhetsmediet Ynetnews.

 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding