Israelere har ikke lov til å forlate hjemmene sine med mindre det er «absolutt nødvendig»

Av ICEJ Press, 03.18.2020

Israels statsminister Benjamin Netanyahu offentliggjorde sent mandag kveld nye og drastiske grep for å forhindre Coronavirus-smitte. Han oppfordret innbyggerne til å utøve disiplin og ta ansvar.

AV: Martin Gellein

«Vi startet i dag med å bruke den digitale teknologien som oppdager de som kommer i kontakt med koronaviruspasienter,» sa Netanyahu i en pressemelding. «Vi vil sende disse menneskene i isolasjon. Dette vil være store tall. Isolasjon er ikke en anbefaling - den er obligatorisk, og vi vil håndheve den uten kompromisser.»

Statsministeren forpliktet seg også til å "dramatisk" øke antall tester for coronavirus til det største antallet per innbygger i verden. Netanyahu sa at han regner med at det skal foretas mellom 3000 og 5000 tester per dag, og sammenlignet Israel med Sør-Korea - der man tester rundt 15 000 mennesker per dag og har en befolkning rundt fem ganger større enn Israels.

Statsministeren bemerket også at sykehusene oppgraderes for å kunne håndtere flere syke pasienter. Staten har kjøpt inn 1000 ekstra ventilatorer for å behandle de som blir offer for viruset, noe som kan føre til akutt luftveis-syndrom eller lungebetennelse.

«Jeg er glad for å kunne rapportere at det foreløpig ikke er en eneste israeler som er død som følge av smitte,» sa Netanyahu, «men dessverre vil ikke dette være situasjonen fremover.»

«Jeg ber om at dere viser disiplin og tar ansvar,» fortsatte han. «Disse grepene vil ikke hjelpe oss hvis det ikke er vises disiplin og ansvar fra din side. Jeg må dessverre si at det er mange som fremdeles ikke forstår nivået av fare vi står overfor. Dette er ikke en lek. Dette er et spørsmål om liv eller død.»

«Kjærligheten holder avstand,» konkluderte han.

 

Kilde: Jerusalem Post

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding