Israeler knivstukket i Hebron; mistenkt palestiner arrestert

Av ICEJ Press, 01.20.2020

En 22 år gammel israeler ble lørdag skadet i et overfall i nærheten av Abrahams grav i Hebron. En 17 år gammel mistenkt palestiner ble arrestert etter hjelp fra et vitne. Det israelske forsvaret omtaler hendelsen som et terrorangrep.

AV: Martin Gellein

Mannen ble tatt hånd om av medisinsk personell med blødninger i skulderen. Han ble sendt til intensivavdelingen ved sykehuset Shaare Zedek i Jerusalem. Tilstanden hans er stabil.

Tidligere lørdag arresterte politiet en palestinsk kvinne i femtiårene nær Damaskusporten i hovedstadens gamleby, etter at hun hadde opptrådt truende mot politiet med en kniv. Det ble ikke rapportert om skader i hendelsen, og kvinnen ble tatt inn til avhør hos politiet.

Overfall med kniv er ikke uvanlig i Israel. Flere personer har omkommet etter slike overfall de siste årene.

I oktober ble en 16 år gammel palestiner fra Øst-Jerusalem skutt og moderat skadet, etter å ha forsøkt å knivstikke en politibetjent. Etter at tenåringen ikke klarte å treffe politimannen, flyktet han og ble skutt. Etter å ha blitt beskutt løp tenåringen og gjemte seg i en privat bolig. Politiet arresterte senere tenåringen og eieren av boligen.

I august ble en 14 år gammel palestiner skutt og drept av israelske politi, etter at han og en annen tenåring var i ferd med å utføre angrep med kniv.

Kilde: Haaretz

 

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer