Israel tester koronavaksine

Av ICEJ Press, 04.02.2020

Statsminister Benjamin Netanyahu beordret «Israel Institute for Biological Research» (IIBR) til å delta i kampen mot coronavirus-pandemien allerede  1. februar.

Av Edna Eriksen

I en uttalelse nettopp sier statsministerens at IIBR-direktør Shmuel Shapira hadde informert ham om «betydelig fremgang» med å utvikle en vaksine, og at instituttet «nå forbereder en modell for å starte en test på dyr». Den ledende IIBR-sjefen for innovasjon Eran Zahavy beskrev dyreforsøket som «en veldig stor utfordring» fordi «denne sykdommen ikke påvirker dyr».

- Det er ikke nok bare å oppdage nøytraliserende antistoffer i dyret. Test på dyr fordrer  sykdom og deretter bedring som følge av vaksinen, sa han, men legger til. -  Men IIBR har nå en unik teknologi for å oppdage smitte i dyr - selv om de ikke er egentlig syke. Slik kan en følge dem og se deres interaksjon med viruset.

IIBR er også involvert i plasma-innsamling fra personer som har kommet seg etter infeksjon med det nye koronaviruset, i håp om at dette kan hjelpe forskningen mot en ny vaksine.

Kilde : Jerusalem Post, 31.mars

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding