Israel skjøt ned syrisk drone

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.28.2017

I går kveld skjøt det israelske forsvaret en syrisk drone i israelsk luftrom. Tidligere samme dag anklaget syriske myndigheter Israel for å ha angrepet flyplassen i Damaskus. Iranske lastefly skal rett før angrepet på flyplassen ha landet i Syrias hovedstad.

En syrisk drone ble i går kveld skutt nede i israelsk luftrom. Ifølge det israelske nyhetsmediet, Times of Israel, sier det israelske forsvaret at dronen var under overvåkning gjennom hele ferden.

Det var en rakett fra det amerikanske våpensystemet Patriot, som skal ha vært brukt til å skyte ned dronen.

Israel anklages for å stå bak angrep

Tidligere på dagen anklaget syriske myndigheter Israel for å ha angrepet en militær installasjon på flyplassen i Damaskus.

Damaskus flyplass
Skjermdump, skal være fra angrepet på  flyplassen i Damaskus

Israel har hverken bekreftet eller avkreftet dette, men den israelske etterretningsministeren, Yisrael Katz, sier at angrepet er i tråd med israelsk politikk for å stoppe våpenoverføringer til Hezbollah.

I et intervju med det internasjonale nyhetsbyrået, AP (Associated Press), sier Ian Petchenik, talsmann for flytrafikk-overvåkningsnettstedet, FlightRadar24, at tre lastefly fra det iranske flyselskapet Pouya Air, trolig landet i Damaskus rett før angrepet på flyplassen.

Sivile flyselskap anklages for å være drevet av Irans revolusjonærgarde

Spesialist på forsvars- og sikkerhetspolitikk i Iran og den persiske gulf, Farzin Nadimi, skrivere på forskningsstedet, Washington Institute, at det sivile flyselskapet Pouya Air, er drevet at den iranske revolusjonsgarden.

Flyselskapets forgjengere, Pars Air og Yas Air, ble i 2012 utpekt av USA som terroristenheter. USA anklaget selskapene for å frakte våpen til syriske myndigheter, skriver Nadimi videre.

Israel har ved flere anledninger ovenfor FNs sikkerhetsråd, pekt på at iranske flyselskaper frakter store mengder våpen til den libanesiske terrororganisasjonen Hezbollah.

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett