Israel plasserer smittede på hotell. Velkommen til Hotel Koronavirus

Av ICEJ Press, 03.18.2020

Israel har tatt i bruk hotell for å behandle rekonvalesenter fra koronavirus. Dan Panorama hotell i Tel Aviv er det første hotellet for behandling av pasienter angrepet av koronavirus, melder Arutz Sheva 17. mars.

Av Edna Eriksen

I Israels effektive og intense krig mot korona skal hotellene fungere som en avlastning for sykehus, når sykehuskapasiteten er sprengt. Men også som en institusjon for smittede mennesker med god allmenntilstand.

Forsvarsminister Naftali Bennett besøkte IDFs hjemmefrontkommando, helsedepartementet, forsvarsdepartementet, israelsk politi og nasjonalt beredskapstilsyn, og ble orientert om logistiske forberedelser for mottak av infiserte pasienter. I løpet av dagen ankom de tre første pasientene med ambulanse fra sykehus til Dan Panorama.

   - Disse hotellene vil være en behagelig øy, et sted for avslapping og et hjem for «de lette koronavirusbærerne» de kommende månedene, sa Bennett.

Israel har tre alternativer for en person som viser seg å være smittet av korona: Hvis han er alvorlig syk, må han på sykehus. Hvis han er en lett pasient, er det foretrukne alternativet å dra på hotell.  Alternativ tre er hjemme-karantene.

   -Grunnen til at jeg er imot «hjemme-karantene», er at det ikke er mulig eller realistisk å være i et rom i 5 uker, sier Bennett. Han mener det er et logistisk mareritt og at det er vanskelig å følge opp mennesker som er hjemme. Plutselig kan det i løpet av få timer oppstå en forverring av en eventuell lungebetennelse og da er det best å være nær et medisinsk team, sa Bennett.

Forsvarsminister Bennett la til:

   - Hotellet som åpnet, har plass til 500 gjester. Det kommer til å utvide til 1800 pasienter. Vi åpner flere hoteller etter behov. Vi vil alltid være et skritt foran. Vi vil alltid ligge i forkant og forutse koronaviruset utvikling.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding