Israel ønsker ikke å dras inn i den pågående konflikten i Midtøsten

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.21.2019

Situasjonen mellom USA, Saudi-Arabia og de Arabiske Emirater på den ene siden, og Iran på den andre siden, har tilspisset seg de siste ukene. Israel ønsker imidlertid ikke å dras inn den opphetede konflikten.

De siste ukene er Saudi-Arabiske tankbåter sabotert, og to av landets oljeinstallasjoner er truffet av raketter. På grunn av trusler fra Iran, har USA trukket det meste av sitt personell ut av Irak. I tillegg ble området hvor den amerikanske ambassaden i Irak ligger, rammet av et rakettangrep.

Ansvaret for alle disse angrepene tilskrives Iran.

For to uker siden sendte USA sitt hangarskip, USS Abraham Lincoln, til den persiske gulf på grunn av truslene fra Iran. 

Ifølge kilder, var det blant annet israelsk etterretningsinformasjon som førte til at USA har sendt hangarskipet.

Samtidig som situasjonen har tilspisset seg i Midtøsten, har Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, ifølge Barak Ravid i israelske kanal 13, instruert etterretningen og militæret om å gjøre alt de kan for ikke å bli dratt inn i den opphetede situasjonen. 

I det samme møtet skal Netanyahu også «….ha instruert sikkerhets- og etterretningssjefene om å øke overvåkningen av iranske styrker og pro-iranske militser i regionen…», skriver Barak Ravid.

I dag blir det amerikanske senatet brifet om den spente situasjonen.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding