Israel og Storbritannia inngår nytt strategisk samarbeid

Av ICEJ Press, 01.22.2020

Israel er den første nasjonen som inngår en handles-avtale med Storbritannina etter Brexit. Israel og Storbritannia bygger et «nytt strategisk forhold,» ifølge en ny rapport.

AV: Martin Gellein

Ifølge rapporten fra har den bilaterale handelen mellom landene økt fra 6.1 milliarder dollar i 2012 til 10.5 milliarder dollar i 2018. Det er en økning på 72%, og innebærer at Storbritannia nå er Israels tredje største eksportmarked, bare forbigått av USA og Kina.

Siden folkeavstemningen i juni 2016 har 65 israelske selskaper etablert eller økt sin aktivitet i Storbritannia - og skapt 1500 arbeidsplasser. I dag har mer enn 500 israelske firmaer en fysisk tilstedeværelse i Storbritannia.

Netanyahu - JohnsonDa to landene samarbeider bl.a. i økende grad om sikkerhet, etterretning og våpenutvikling. Det anslås at Israel er Storbritannias tredje største leverandør av våpen. Andre betydelige områder for samarbeid er teknologi og helsevesen.

"Jeg har sett det enorme potensialet for britisk-israelsk samarbeid," uttaler Storbritannias ambassadør i Israel, Neil Wigan. «Vi utfyller hverandres styrker, og Storbritannia er nå Israels største handelspartner i Europa.»

Den nye rapporten er tydelig på at landene har felles interesser i forhold til å begrense Irans utvikling av våpen og regimets militære innflytelse i Midtøsten.

Ifølge planer som ble kunngjort i dronningens tale 19. desember 2019, har statsminister Boris Johnsons nye regjering til hensikt å innføre nye lover som gjør det ulovlig for offentlige organer å føre sin egen utenrikspolitikk, inkludert boikott av Israel.

 

Kilde: Jerusalem Post.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer