Israel mobiliserer styrker etter rakettangrepet

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.25.2019

Det israelske forsvaret uttaler nå at var Hamas som sto bak rakettangrepet. Israel mobilisere nå større styrker, og Netanyahu avbryter USA-reise.

Det israelske forsvaret (IDF) bekrefter nå at det var Hamas som sto bak angrepet som skadet syv israelere tidlig i dag morges. Blant de skadede var to babyer.

- Vi kan bekrefte at det er Hamas som er ansvarlig for å ha skutt en hjemmelaget rakett. Den fløy en distanse på 120 km over Israel, uttaler IDF.

Rakettangrep frea Gaza traff hus i Israel

Talsmann for det israelske utenriksdepartementet skriver på twitter at Hamas skjøt opp raketten ved en feil. Han kaller Hamas feige.

Emmanuel Nashron
Twitter profil, Emmanuel Nashhon, Talsmann for Israelsk UD.

- Hamas påstår nå på arabisk tv at raketten ble skutt ut «ved en feil»!!! I tillegg til å være en organisasjon av onde folkemordere, er de også feige.», skriver Emmanuel Nahshon.

Det israelske nyhetsmediet, Times Of Israel, skriver at IDF sender infanteri og brigader for å forsterke de israelske styrkene ved Gaza.

Israels finansminister, Eli Cohen, som også er medlem av det israelske sikkerhetskabinettet, sier at alle muligheter nå er til diskusjon, og at han ber andre medlemmer av sikkerhetskabinetter om raskt å stemme for en kraftig militæraksjon.

Benjamin Netanyahu er for øyeblikket i USA. Etter møte med president Donald Trump mandag, vil han umiddelbart reise hjem til Israel. Det betyr at han avbryter sin videre reise i USA på grunn av sikkerhetssituasjonen.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!