Israel med nytt prosjekt for å gi palestinere på Gaza rent vann

Av ICEJ Press, 02.17.2020

Israel har lenge brukt sin innovative kompetanse for å bidra til å løse noen av verdens største utfordringer. Mange u-land bruker i dag israelsk teknologi for å håndtere humanitære kriser og fremme samfunnsutvikling.

AV: Martin Gellein

Onsdag lanserte det israelske selskapet Watergen et pilotprosjekt i Gaza. Initiativet har som siktemål å gi innbyggere i Gaza tilgjengelig rent vann. Uten israelsk innsats for rent vann på Gaza, kan tilstanden utvikle seg til en humanitær katastrofe. Vannkildene som eksisterer, har et overforbruk av vann som er forurenset.

Watergens løsning er enkel: Å produsere rent ferskvann fra luften, gjennom en atmosfærisk vanngenerator (AWG). En slik vanngenerator kan produsere opptil 800 liter vann per dag, og krever bare strøm for å fungere. Den er også utstyrt med solcellepaneler for å gi maskinen en alternativ strømkilde.

Gaza (Wikimedia)
Gaza (Wikimedia)

Maskinen bruker fuktigheten i luften: I maskinen blir luften avkjølt og omgjort til vann. Vannet går deretter gjennom flere prosesser for å sikre renhet, smak og kvalitet.

«Prosjektet handler om mer enn å vise frem avansert teknologi. Det er også et bevis på at palestinere og israelere kan gjøre mer enn å være i konflikt med hverandre. Vi kan i stedet samarbeide for å forbedre liv, løse humanitære problemer, bygge tillit og gjenopprette håp,» uttalte direktøren for det israelske Arava-instituttet, som er partner i prosjektet.

Kilde: Jerusalem Post

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding