Israel har drept terrorleder på Gaza – intense rakettangrep mot Israel

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.12.2019

Leder for en del av terrororganisasjonen Islamsk Jihad på Gaza, Baha Abu al-Ata, ble drept av det israelske forsvaret i natt. Massive rakettangrep mot Israel.

Baha Abu al-Ata ble drept i et israelsk målrettet angrep mot huset han befant seg i. Det israelske forsvaret (IDF) uttaler at Baha Abu al-Ata har stått bak hundrevis av terrorangrep rettet mot israelere.

- Vi har akkurat angrepet Islamsk Jihad leder, Baha Abu Al Ata. Al Ata var direkte ansvarlig for hundrevis av terrorangrep mot israelske sivile og soldater. Hans neste angrep var nært forestående, uttaler IDF.

Israel er nå under et massivt rakettregn fra Gaza, hvor også mer langtrekkende raketter brukes. Også Israels nest største by, Tel Aviv, med om lag en halv million innbyggere, er under angrep.

Skolene stenges og israelere løper til bomberom eller andre sikre steder.

- Sirener i Tel Aviv. Alle barna i bygget jeg bor var i trappeoppgangen fordi skoler er stengt og vårt bygg ikke har bomberom. Men så inviterte de i kjellerleiligheten alle inn og alle barna leker i senga i hoved-soverommet, skriver politisk redaktør i Jerusalem Post, Lahav Harkov, på twitter.

Om lag en million israelere befinner seg nå i bomberom.

- En million israelere befinner seg i bomberom. Arbeidsplasser og skoler er stengt, uttaler det israelske utenriksdepartementet.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding