Israel er kåret til verdens 14. lykkeligste land

Av ICEJ Press, 03.23.2020

FNs årlige rapport måler blant annet innbyggernes trivsel, inntekt, levealder, sosial støtte, frihet og generøsitet.

AV: Martin Gellein

Israel ble kåret til det 14. lykkeligste landet i verden, i FNs åttende World Happiness Report, og antydet at selv koronavirusutbruddet vil slite med å tørke smilet fra israelske ansikter. Rapporten bygger på innbyggernes vurdering av egen livskvalitet.

Det kommer ikke som en overraskelse at israelerne scorer høyt på opplevelse av frihet, sosial støtte og trivsel. Rangeringene bygger på Gallup World Poll-undersøkelser perioden 2017-2019. Tel Aviv ble rangert som den åttende lykkeligste byen i verden.

I motsatt ende av de 153 landene i rapporten finner man Afghanistan og Sør-Sudan, som ble kåret til de minst lykkelige nasjonene i verden. De palestinske områdene ble rangert som nummer 125.

World Happiness Report har vist seg å være et veldig godt verktøy for beslutningstakere som ønsker å bedre forstå hva som gjør folk glade, og derved fremme velferden til sine borgere," sa professor Jeffrey Sachs, direktør for Sustainable Development Solutions Network og Center for bærekraftig utvikling ved Columbia University.

 

Kilde: Jerusalem Post.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding