Israel besvarte i natt rakettangrepet fra Syria

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.20.2019

Det israelske forsvaret sier at de i natt angrep flere posisjoner i Damaskus tilhørende syriske styrker og iranske spesialstyrker.  Angrepet kom etter at fire raketter ble skutt fra Syria mot Israel natt til tirsdag.

Bilde: Det israelske forsvaret

- Jeg har gjort det klart at om noen skader oss vil vi skade dem. Dette er hva vi gjorde i natt når vi angrep et militært mål som Iranske Al Quds og syriske militære mål i Syria, etter at flere raketter ble skutt mot Israel, uttalte Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, i dag tidlig.

Det israelske angrepet kom etter at det natt til i går, ifølge det israelske forsvaret, ble skutt fire raketter fra Syria mot Israel.

Nattens israelske angrep var mot posisjoner i Damaskus. Det meldes om flere døde. Syrisk statsmedia melder om to døde, mens syriske opposisjonelle (SOHR) melder om elleve døde, hvorav syv av disse ikke skal være syrere.

Vi kan ikke bekrefte om disse syv drepte utlendingene er iranere eller pro-iranske krigere med forskjellig nasjonalitet, uttaler Rami Abdul Rahman, leder av SOHR (Syrian Observatory for Human Rights).

Israels forsvarsminister, Naftali Bennett, uttaler at «Vårt budskap til Irans ledere er enkel: dere er ikke lenger immune. På ethvert sted dere sender ut deres tentakler, så vil vi kutte dem av.»

Det skal nå være totalt flyforbud i området rundt Golanhøydene.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding