Iron Dome oppgraderes: 100% treffprosent

Av ICEJ Press, 01.13.2020

Det israelske forsvarets mobile luftvernsystem har vært i bruk i ti år. Det har hatt 2400 vellykkede nedskytinger og en treffprosent på 85%. Det gjør rakettskjoldet til det mest vellykkede luftvernsystemet verden noen gang har sett. Nå blir Iron Dome enda bedre.

AV: Martin Gellein

"Vi har gjennomført en ny serie tester med en suksessrate på 100%. Systemet avverget alle trusler", opplyste det israelske forsvarsdepartementet søndag. Den oppgraderte versjonen vil bli tatt i bruk om kort tid.

"Testene viser at Israel nå er i bedre stand til å forsvare seg enn noen gang tidligere," uttaler forsvarsdepartementet.

Iron Dome er designet for å avskjære raketter med kort rekkevidde og granater skutt fra distanser på mellom 4 kilometer og 70 kilometer, og hvor banen kan treffe befolkede områder.

Det siste tiåret har Iron Dome blitt brukt spesielt mye langs grensen til Gazastripen. Det har blant annet avverget angrep på Tel Aviv, og har trolig reddet flere hundre menneskeliv. Skjoldet er også blitt brukt mot raketter skutt fra det krigsherjede Syria.

I forrige uke kunngjorde forsvarsdepartementet at det jobbet for å utvikle et laservåpen som er i stand til å skyte ned innkommende raketter og droner, noe som vil utfylle Iron Dome.

Etter mange år med investeringer og forskning har arbeidet med utviklingen av laserstrålen, ifølge departementet, nylig hatt et "teknologisk gjennombrudd". Systemet vil bli testet ut det kommende året.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding