Iransk drone var på angrepsoppdrag i Israel

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.13.2018

En iransk drone som ble skutt ned over Israel tidligere i år var på angrepsoppdrag. Det er det israelske forsvaret (IDF) som melder dette i kveld.

Israelske undersøkelser som er gjort av restene etter den nedskutte iranske dronen, viser at den var på angrepsoppdrag over Israel.

«Etter analyser av flybanen og en operasjonell og etterretningsbasert undersøkelse av den iranske dronen som infiltrerte israelsk luftrom den 2. februar 2018, konkluderer IDF med at den iranske dronen var væpnet med eksplosiver, og hadde som oppgave å angripe Israel.», skriver IDFs talsmann på twitter nå i kveld.

Like etter at dronen ble skutt ned av ett israelsk Apache-helikopter, uttalte statsminister Benjamin Netanyahu følgende:

- Jeg har over tid advart mot Irans militære forskansning i Syria. Iran bruker syrisk territorium for å angripe Israel. De har et uttalt mål om å ødelegge oss, sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, i en tale like etter at dronen var skutt ned.

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding