Iran oppfordrer til hellig krig - terroren tiltar i Israel

Av ICEJ Press, 02.06.2020

Iran oppfordrer til hellig krig. Hamas oppfordrer til terror. Flere angrep mot israelere de siste dagene - ingen israelere er omkommet.

AV: Martin Gellein

Jerusalem Post formidler at en palestiner skjøt en israelsk politimann ved Tempelplassen i Jerusalem torsdag. Palestineren ble skutt og drept under angrepet. Bare timer tidligere på dagen kjørte en bil inn i en gruppe med 12 soldater ved den gamle jernbanestasjonen - «First Station» - i Jerusalem. Det er meldt om alvorlige personskader på israelere, men foreløpig ingen dødsfall.

Bilen som ble brukt i angrepet ble funnet like utenfor Betlehem, og israelske styrker leter etter sjåføren i de palestinske selvstyreområdene. En talsmann for Israel Defence Forces (IDF) meldte at bilen kom i stor fart og kjørte inn i soldatene, som gikk på gangfeltet på vei mot det populære markedet på den gamle jernbanestasjonen.

Onsdag kastet en ung palestinsk mann en brann-bombe på en israelsk soldat. Soldaten er på bedringens vei. Palestineren ble skutt og drept under angrepet. En annen ung palestiner angrep israelske soldater da de var i ferd med å jevne boligen til en dømt terrorist med jorden, også han ble skutt og drept under angrepet.

Kahmenei (fra hans Twitter-side)Irans øverste leder oppfordre ralle muslimer over hele jorden til hellig jihad (krig), som respons på Donald Trumps forslag for fred mellom Israel og palestinere. Hamas oppfordre palestinerne til terror mot israelere av samme årsak. Det har de siste dagene blitt avfyrt flere raketter fra Hamas-kontrollerte Gaza mot sivile israelske mål. Det er også forekommet flere angrep med ballonger fylt med ulike skadelige stoffer og eksplosiver.

Urolighetene tiltar i Judea og Samaria (Vest-bredden) og israelske soldater ser seg stadig nødt til å konfrontere palestinere som angriper dem. Det er meldt om en rekke tilfeller der palestinske snikskyttere beskyter israelske soldater, angrep med brannbomber og stenkasting, ifølge Jerusalem Post.

Hellig jihad er et uttrykk islam bruker for væpnet kamp med Allahs velsignelse og i Allahs navn. I koranen forekommer ordet jihad i til sammen 30 ulike vers. Flere vers som inneholder ordet jihad retter seg direkte mot ikke-muslimer, med befaling om å bekjempe dem. Ikke alle vers som befaler drap på vantro, som det kjente verset 2:193, inneholder noen form av ordet jihad (Wikipedia).

Jihad handler ikke om «åndelig kamp», men konkret krigføring. Jihad inneholder befalingen om å utrydde ens fiende fullstendig. Om en mann dør i jihad, så er det den eneste veien som garanterer et menneske adgang til paradis, ifølge koranen (Wikipedia).

Mange muslimske lærde mener loven om jihad kun gjelder forsvarskrig. For palestinerne har nok dette liten betydning, da de legitimerer og rettferdiggjør alle mulige angrep på israelere som «forsvarskrig» mot tyrannen og okkupanten Israel.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding