Iran om Trumps fredsplan: «En djevelsk og ondskapsfull politikk ovenfor Palestina»

Av ICEJ Press, 01.31.2020

Statslederne i Iran og Tyrkia fordømmer Trumps fredsplan og oppfordrer muslimer til å stå sammen.

AV: Martin Gellein

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei omtaler Trumps fredsinitiativ for Israel og palestinere som «en djevelsk og ondskapsfull politikk overfor Palestina,» og uttaler at "alle muslimske nasjoner vil konfrontere dem og de vil ikke lykkes».

Tirsdag anklaget Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, Trumps plan for å «legitimere Israels okkupasjon av Palestina.»

«Jerusalem er et hellig sted for muslimer,» fortsatte Erdogan. «Planen om å gi Jerusalem til Israel vil aldri bli akseptert.»

Den Arabiske Liga uttrykker også motstand mot det amerikanske fredsinitiativet, om enn i en mer behersket tone. «Planen krenker palestinernes legitime rettigheter,» uttalte ligaens leder Ahmed Aboul Gheit onsdag. «En rettferdig og varig fred kan ikke ignorere at Israel har okkupert palestinernes områder siden 1967 og heller ikke arbeide for å legitimere denne okkupasjonen.»

«Vi vil ikke knele og ikke overgi oss. Jerusalem er ikke til salgs,» Uttalte palestinernes president Mahmood Abbas onsdag. Og fortsatte med å kalle Donald Trump for «en hund og sønn av en hund.»

Israels naboland i øst, Jordan, advarer israelerne mot å «annektere deler av Palestina.» Israel har nylig varslet om at de har til hensikt å annektere nordlige deler av Jordan-dalen, som har grense mot Jordan.

De sunni-muslimske statene i Gulfen er positive til fredsplanen, men uttalelsene bærer samtidig preg av at de vektlegger palestinernes rettigheter.

Den israelske regjeringen har varslet at de er i ferd med å planlegge annektering av israelske bosetninger i Judea og Samaria.

Torsdag gir seniorrådgiver i Det Hvilte Hus, Jared Kushner, Israel grønt lys til å starte med forberedelsene av annekteringen. Kushner uttaler at han håper Israel vil utsette den praktiske gjennomføringen av annekteringen til etter det israelske valget 2. mars.

Torsdag reiste Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Vladimir Putin i Kreml for å diskutere planen.

Kilde: The Algermeiner

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding