Iran nekter å løslate kristne fanger til tross for koronavirusutbrudd

Av ICEJ Press, 03.26.2020

Ifølge islamsk lov er det en forbrytelse å vende seg fra islam. Regimet dømmer kristne konvertitter til lange fengselsstraffer, i håp om at det skal tjene som en advarsel til andre. Jerusalem Post deler igjen informasjon til israelere om forhold knyttet til vekkelsen i Iran.

AV: Martin Gellein

Irans prestestyre nektet tirsdag å gi en midlertidig løslatelse til personer som er fengslet for å ha konvertert til kristendommen, også til dem som har fått innvilget gjenopptagelse av sakene sine. I forbindelse med koronavirusutbruddet er over 85.000 fengslede iranere løslatt i frykt for utbrudd i fengslene.

Mange politiske fanger er løslatt, og menneskerettighetsorganisasjoner har lagt press på iranske myndigheter for midlertidig løslatelse av konvertittene – noe det er mange av i iranske fengsler.

"Regimet i Irans har løslatt tusenvis av fanger, for å forhindre spredning av koronavirus. De har samtidig nektet å vise kristne konvertitter nåde. Ifølge islamsk lov er det en forbrytelse å konvertere til kristendommen, eller rettere sagt; det er en forbrytelse å gå bort fra islam,» forteller Lisa Dafthari til Fox News. Hun la til, at «regimet idømmer kristne konvertitter harde straffer, som advarende eksempler.»

«Paradoksalt nok ser vi at jo hardere regimet straffer konvertittene, desto flere iranere finner et tilfluktsted i den kristne troen. Vi ser i dag en sterk vekst i konverteringer, underjordiske kristne kirker og nettverk.»

Iran er Midtøstens episenter av koronavirusutbruddet. Onsdag rapporterte iranske myndigheter at dødstallene er steget til 2.077, og at 27.017 nå er smittet. De reelle tallene antas å være betydelig høyere, fordi myndighetene anstrenger seg for å underrapportere tallene, ifølge iranske observatører.

 

Kilde: Jerusalem Post.   

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding