Iran: Israel vil snart være borte fra jordens overflate

Av ICEJ Press, 02.13.2020

Iran fortsetter å true Israel. Fortsetter med å glede seg over at Israel snart forsvinner fra kartet. Fortsetter med å lovprise Hamas. Regimet skryter av sine muligheter for å bekjempe amerikanske styrker i Midtøsten. Den politiske spenningen er til å ta og føle på i regionen, idet partene arbeider på spreng med diplomati og allianser.

AV: Martin Gellein

«Israel vil snart forsvinne fra Midtøsten,» uttalte en høytstående iransk general under en lidenskapelig tale om motstanden mot USA og Israel. Talen ble holdt i forbindelse med feiringen av den islamistiske revolusjonen i Iran.

Generalen lovpriste angrepene på amerikanske styrker i Irak, og brukte det som et eksempel på det iranske regimets makt til å konfrontere og beseire sine fiender.

Generalen holdt videre frem at kampen til organisasjoner som Hizbollah og Hamas snart ville sørge for at det «det sionistiske regimet forsvinner.»

Denne retorikken innebærer ikke noe nytt fra Irans side. Det er en del av regimets verdensbilde, der terror og krigføring fra grupper som Hizbollah og Hamas vil bidra til utslettelsen av Israel, at sjia-muslimene underlegger seg hele Midtøsten - deretter hele verden.

De sunni-muslimske statene i Midtøsten har den senere tid har langt bedre diplomatiske forbindelser både til USA og Israel. Usikkerheten omkring alliansene er til å ta og føle på, idet spenningen øker i regionen. Nylig angrep bl.a. tyrkiske styrker syriske soldater nord i Syria. Syria har på in side truet Tyrkia med gjengjeldelser. Hamas har den senere tiden stadig blitt lovprist av styresmaktene både Tyrkia og Iran.

Tidligere i uken opplyste en offisiell iransk talsmann, om at landet «ser etter en mulighet til å utslette Tel-Aviv.» Kilden er i harnisk over Donald Trumps fredsplan, som innebærer avvæpning av iranskstøttede terrorgrupper som Hamas og Islamsk Jihad.

«Alle bør smøre seg med litt tålmodighet; for om en liten stund vil kroppene av døde amerikanske soldater ses over hele Midtøsten,» uttalte en annen iransk offentlig talsmann.

FNs sikkerhetsråd var tirsdag samlet for å diskutere situasjonen i Midtøsten og Donald Trumps forslag til fred mellom Israel og palestinere – «Deal of The Century.»

Kilde: Israel National News

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding