IKAJ fortsetter å hjelpe

Av ICEJ Press, 03.23.2020

Midt i trusselen om virus arbeider IKAJ for å bringe nye immigranter hjem til Israel, samt hjelpe Holocaust overlevende og andre eldre.

Midt i den presserende innsatsen for å bekjempe Koronavirus-trusselen hjelper IKAJ Israel. Vi leverer mat til mange eldre israelere som nå er begrenset til sine hjem. Iblant dem er også hundrevis av Holocaust-overlevende.

Vi sponser også Aliyah-flyvninger fra Russland og Etiopia som skal ankomme de neste timene.

"Mens regjeringens tiltak for å bekjempe Koronaviruset påvirker hele landet, er jeg glad vi er i stand til å hjelpe Israel med å komme seg gjennom denne krisen," sier IKAJ-president Dr. Jürgen Bühler. "Dette inkluderer pakking og levering av matbokser til pensjonister, omsorg for Holocaust-overlevende og akkurat nå bringer vi jøder hjem fra Russland og Etiopia".

Søndag kveld kom en gruppe med 26 russisk-jødiske innvandrere, sponset av IKAJ med fly fra St. Petersburg. De gikk umiddelbart inn i en to ukers selvkarantene på grunn av COVID-19-trusselen. Denne flyturen markerer 30-årsjubileet for IKAJs sponsing av jødiske familier som har gjort Aliyah fra det tidligere Sovjetunionen.

ICEJ sponsored flight from St. Petersburg
Russiske jøder forbereder seg på å gå ombord på en ICEJ-sponset flyreise i St. Petersburg.  Reiste til Israel i går søndag 22. mars. (Bildet er fra jødisk byrå)

IKAJ støtter også hjemreisen til 72 etiopiske jøder. Denne flighten har planlagt ankomst tidlig tirsdag morgen fra Addis Abeba. Fra flyplassen vil de bli videreført til absorpsjonssenteret Beit Alfa og så gå inn i karantene i 14 dager.

Ethiopian Olim-Feb2020
Etiopisk-jødiske immigranter, sponset av ICEJ, ankommer Israel i slutten av februar 2020. (Jewish Agency photo)

I tillegg vil IKAJ nå finansiere gavekurver med påskegodt, mat, spill, læremateriell og annet til disse 72 nyankomne og til andre nylig ankomne etiopisk-jødiske familier. Gavekurvene blir en del av deres integreringsprosess i løpet av den kommende høytiden.

I mellomtiden har IKAJ syv kristne ansatte og frivillige i Haifa som har hjulpet med å pakke og levere matbokser til hundrevis av pensjonister i byen. Iblant disse er det også mange overlevende fra Holocaust som nå er innestengt i hjemmene sine av helsemessige årsaker. Foruten dette har IKAJ-teamet på Haifahjemmet for Holocaust-overlevende hatt en stor jobb med å tilby mat og daglig pleie, inkludert medisinsk kontroll, for de 70 beboerne som nå også må holde seg inne på rommene sine. Denne innsatsen er gjort i samarbeid med den israelske veldedighetsorganisasjonen Yad Ezer L’Haver, som fikk ros og god omtale fra statsminister Benjamin Netanyahu på en av hans daglige pressemøter om Koronaviruset i forrige uke.

I tillegg har IKAJ-ansatte i Jerusalem den siste uken pakket og levert matbokser til en rekke funksjonshemmede eldre israelere, som også regelmessig blir tatt vare på av vårt dyktige sykepleier-team.

ICEJ team in Haifa-2
ICEJ frivillig team i beskyttelsesdrakter pakker matbokser for levering til eldre israelere i Haifa. (ICEJ-foto)

Denne kommende uken vil den kristne ambassaden også ha ansatte som skal jobbe i samarbeid med veldedighetsorganisasjonene, Latet og Ezrat Avot. De skal pakke og levere matbokser på inngangsdørene til hundrevis av israelske pensjonister som bare kan være hjemme for å unngå viruset.

"Vi jobber innenfor Helsedepartementets gjeldene regler, slik at vi kan hjelpe israelere så mye som overhodet mulig i denne urolige tiden som påvirker hele verden," sier Dr. Bühler. "Vi vet at det er i vanskelige tider som disse, at vår innsats for å velsigne og trøste Israel teller aller mest."

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding