IKAJ forbereder seg på en bølge av aliyah fra Frankrike

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.07.2019

IKAJs direktør for Aliyah, Howard Flower, tror Europa kan stå ovenfor en større bølge av jødisk utvandring fra Europa til Israel. Han nevner spesielt Frankrike, men også Storbritannia og Tyskland på grunn av den økende antisemittismen.

AV: Aaron Hecht

De siste månedene har det vært store overskrifter som advarer om masseutvandrig av jøder fra Storbritannia på grunn av den økende antisemittismen der.

I Tysklands jødiske samfunn er de også på vakt mot at antisemittiske elementer får større aksept i nasjonen.

Likevel er Frankrike fortsatt det landet i Vest-Europa som står overfor de største fysiske truslene mot det jødiske samfunnet. Frankrike er også landet hvor flest jøder flykter til Israel eller andre steder.

Landet har det fjerde største jødiske samfunnet i verden, og det siste tiåret har mange av dem flyttet til Israel.

Denne utvandringen nådde en topp i 2015, da over 7000 utvandret til Israel. Antallet har de siste årene gått ned, men Jewish Agency forventer fortsatt at 2700 franske jøder skal innvandre til Israel i 2019.

Internasjonale Kristne Ambassaden Jerusalem (IKAJ) er bedt om å bistå med å finansiere flyreiser for de som trenger økonomisk hjelp med reisen hjem til Israel. Kostnaden er 440 dollar per person.

"Jewish Agency har informert oss om at jøder fra Frankrike ankommer Israel med rutefly nesten daglig. En familie av gangen, så snart de er klare," sa Aliyah-direktør Howard Flower fra ICEJ.

"Vi tror nok en stor bølge av aliyah fra Frankrike og Vest-Europa kan være overhengende på grunn av den økende bekymringen for antisemittisme og den generelt uavklarte politiske og økonomiske situasjonen."

Hjelp oss med å sponse fly for trengende franske jødiske familier som ønsker å bli med på den jødiske nasjonen i deres eldgamle hjemland.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding