IKAJ betalte hjemreisen til 72 etiopiske jøder

Av ICEJ Press, 03.25.2020

Tirsdag ankom 72 etiopiske jøder Tel Aviv med fly fra Addis Abeba, IKAJ betalte reisen for alle sammen. Israelske medier berømmer IKAJs innsats.

AV: Martin Gellein

Timer før Etiopia offisielt stengte landegrensene for å forhindre videre spredning av Koronavirus, landet en gruppe med 14 etiopiske familier - til sammen 72 nye immigranter - på Ben-Gurion Flyplass før daggry den 24. mars. IKAJ dekket reiseutgiftene for hele gruppen.

«Vi arbeider innenfor rammene bestemt av Helsedepartementet, for å hjelpe israelere så langt vi kan i denne vanskelige tiden», uttalte IKAJs president Jürgen Bühler til The Times Of Israel. «Vi vet at det er i vanskelige tider som dette, at vår innsats for å velsigne og trøste Israel betyr aller mest.»

De etiopiske jødene er medlemmer av Falash Mura-samfunnet, etiopiere hvis jødiske forfedre konverterte til kristendom for generasjoner siden, ofte under sosialt, økonomisk eller politisk press. Det er omtrent 8000 jøder igjen i Etiopia - alle venter på å gjøre aliya.

Etiopiske jøder (Ikaj)

“Staten Israel er et hjem for alle jøder. Jeg er glad og stolt over at vi er i stand til å gradvis hente hjem de gjenværende etiopiske jødene, og forene dem med deres familier i Israel. Selv under Koronavirus er immigranter velkomne til Israel,» uttalte minister for Aliyah og Integrering Yoav Gallant.

Siden oppstarten av COVID-19-krisen i begynnelsen av mars, har 800 immigranter ankommet fra USA, Russland, Brasil, Argentina, Frankrike, Storbritannia, Ukraina, Sør-Afrika, Australia, Etiopia og andre land.

Siden 1980 har IKAJ finansiert flyreisene til over 10% av de jødiske immigrantene til Israel – takket være frivillige gaver fra kristne over hele verden.

 

Kilde: The Times Of Israel.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding