IDF: - over 300 raketter på fem timer

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.12.2018

Ifølge det israelske forsvaret (DF) er det skutt over 300 raketter fra Gaza de siste fem timene. Som en følge er mange israelere såret.

- Over 300 raketter er skutt fra Gaza mot Israel i løpet av kvelden. I respons har vi angrepet terrormål på Gazastripen, skriver pressetalsmann på twitter.

Det israelske nyhetsmediet, Times of Israel, skriver at 16 israelere er såret som en følge av de mange rakettangrepene. De skriver også at en rekke hus i israelske byer nær Gaza er truffet av raketter.

Flere soldater ble også såret da en antitanksrakett ble skutt mot en buss. Soldatene skal ha klart å komme seg ut før raketten traff.

Terrororganisasjonen Hamas sier angrepene kommer som en følge av en israelsk operasjon i Gaza i går. I operasjonen ble en israelsk offiser drept og en hardt skadet. 

En høyerestående Hamas medlem var blant de syv drepte i et israelsk luftangrep i det samme området like etterpå.

I følge israelske medier var målet med den israelske operasjonen å samle etterretning, skriver det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

IDF sier sent i kveld at Hamas har trådt over en rød linje.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon