ICEJ verdsetter Trumps bestrebelser for fred, men advarer mot oppdeling av landet

Av Dag Øyvind Juliussen, ICEJ Press, 01.29.2020

Som respons på USAs president Donald Trumps offentliggjøring av den etterlengtede fredsplanen sist tirsdag (28.01.2020) berømmet Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem presidenten for hans innsats de senere årene for å oppnå en varig fred mellom Israel og palestina araberne. Samtidig advarte ambassaden det israelske folket mot en varig oppdeling av det landet som er lovt dem.

«President Trump har vært en god venn av Israel. Han har allerede på dramatisk vis endret dynamikken i den mislykte fredsprosessen i Midt-Østen med sine skjellsettende beslutninger om Jerusalem og Golan,» sa ICEJs President, Dr. Jürgen Bühler. «Nå er planen hans å forsøke å finne veien frem mot en lysere fremtid for begge folkene i dette omstridte landet.»

ICEJ bifalt Trumps plan fordi den omsider reverserer trenden de siste tiårene – det internasjonale samfunn har sakte, men sikkert utvannet Israels rettigheter og oppfatninger uten å kreve noen innrømmelser fra palestina araberne. Denne unyttige tilnærmingen førte til slutt til den ekstremt ubalanserte resolusjon 2334 i Sikkerhetsrådet.

Dr. Bühler la til at «selv om Trumps forslag er betydelig bedre enn tidligere fredsplaner og rommer mange fordelaktige elementer for både Israel og palestina araberne, er dette likevel en plan som varig vil dele opp det landet som Gud lovte Abraham, Isak og Jakob og deres etterkommere».

Han uttrykte også bekymring for at planen gjør det mulig for et korrupt palestinsk lederskap som fastholder sin avvisning av Israel og fortsetter å skusle vekk håpet om en bedre fremtid for det palestina arabiske folket å opprette en stat. «Offentliggjøringen av Trumps fredsinitiativ innebærer nå at det israelske folk står overfor enda viktigere beslutninger i det forestående tredje valget, og av respekt for demokratiet i Israel oppfordrer vi alle kristne til å be om at de vil samle seg omkring en vis kurs for landet sitt,» sa Dr. Bühler.

Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem ble grunnlagt i september 1980, på et tidspunkt da de siste tretten nasjonale ambassader forlot Jerusalem under trusselen om en arabisk oljeblokade. Da besluttet over tusen kristne fra 32 land som var i Jerusalem for å feire løvhyttefesten å åpne Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem i solidaritet med den dyptpløyende jødiske tilknytningen til byen og landet Israel. I dag regnes ambassaden for å være den største internasjonale israelvennlige kristne organisasjon, med avdelingskontorer i mer enn 90 land som når ut til over 170 land verden rundt.

Av Dag Øyvind Juliussen

Dag Øyvind Juliussen opplevde i ung alder et kall fra Gud om å arbeide med ICEJ. Dette har han gjort siden 1996. Han har produsert flere hundre radio og TV program, deltatt i debatter og besøkt menigheter, skoler og bibelskoler med undervisning og forkynnelse.

1. juni 2014 ble Dag Øyvind Juliussen nasjonal direktør for ICEJ Norge.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding