ICEJ støtter senter for kvinner i Tel Aviv: Et måltid, et bad og en mulighet for redning

Av ICEJ Press, 03.21.2019

Misbrukte og sårede kvinner har funnet et vell av håp midt det i sørlige Tel Avivs ørken av prostitusjon, fattigdom, slaveri og rus avhengighet. Dette håpet er «Red Carpet» senteret. De tar i mot kvinner i nød, noen av dem er på grensen til døden.

Av: Lily Sironi

Når de først kommer inn på senteret, er mange av kvinnene sjokkert over å se andre prostituerte ømt bli tatt hånd om. En liten israelsk kvinne tar dem imot ved døren med en stor klem. Varmen rører hjertene, når de introduseres for frivillige som lengter etter å gi dem en skikkelig lunsj. De snakker med kvinnene som om de var gamle kjente.

Etter måltidet, blir kvinnene tilbudt en dusj, en gratis frisørtime og stell av hendene, før de hjelpes videre til et spesielt område i bygget for å få nye klær, sko, bagger, toalettsaker og annet nødvendig. For mange av de hjemløse kvinnene er dette luksus. 

Etter å ha blitt behandlet med respekt og verdighet, reiser de fra senteret litt annerledes enn da de kom.

Denne beskrivelsen av livet i det sørlige Tel Aviv, er ikke fiksjon. Dessverre er dette en realitet for utallige kvinner som har vært utsatt for trafficking, og som nå er fanget i en svare av prostitusjon i det sentrale Israel.

Heldigvis er ikke «Red Carpet» fiksjon, men en plass født av Guds medfølelse i et troende israelsk ektepar som så behovene hos kvinnene, og bestemte seg for å hjelpe dem. 

Arbeidet de gjør er fysisk og følelsesmessig utfordrende, og kommer på bekostning av tid med familien, fritid, og deres egen lommebok.

I dag bidrar senteret med et uttal tjenester til disse skadede kvinnene, inkludert forsyninger til foreldreløse og nye mødre. Mange av kvinnene søker simpelthen varme og støtte, mens andre er desperate etter å komme ut av prostitusjonen.

Arbeidet i «Red Carpet» er høysensitivt og farlig. En sikkerhetsvakt er stasjonert ved døren for å forhindre halliker fra å dra jentene tilbake til gata med makt. Noen av jentene skader også seg selv og arbeiderne.

Noen av kvinnene dør også dessverre av seksuelt overførbare sykdommer. For dem er «Red Carpet» et sted for Guds forløsende kjærlighet og bønn.

Red Carpet kan gi de som ønsker å komme seg ut av prostitusjonen, de nødvendige verktøyene for å få sine liv tilbake. Kvinner som er gravide kan få forsterdiagnose og rådgivning. 

Uten senteret ville ikke disse kvinnene ha noe sted å unnslippe slaveriet. Den stadige støtten fra ICEJs donorer er essensiell for å redde disse ekstremt utsatte kvinnene.

Vær også med å be for disse kvinnene, arbeiderne og for Red Carpet.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding