ICEJ storsponset hjemkomsten for etiopiske jøder

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.11.2017

Siden juni har Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) sponset «hjemreise» for nærmere 450 etiopiske jøder. Men mer er i vente. 

Av de tilsammen 9000 etiopiske jødene som er ventet å emigrere til Israel de neste årene, er de første 600 ventet å være i havn innen utgangen av september.

- I løpet av september har vi bragt de første 600 i denne bølgen, sier ICEJs aliyah-direktør, Howard Flower.

Spesielt har trykket vært stort de siste tre månedene. I løpet av denne tiden har Israel tatt imot hele 431 etiopiske jøder. Alle sponset av ICEJ.

Kostnadene for den enkelte er på 800 dollar, noe som med dagens kurs tilsvarer om lag 6500 kroner. Til sammen blir dette i underkant av 4 000 000 kroner.

Howard Flower, ICEJs aliyah-direktør ønsker å takke alle giverne som har vært med å støtte dette arbeidet frem til i dag.

ICEJ, Howard Flower
ICEJ, Aliyah-direktøren, Howard Flower, på sommerkonferansen i Kristiansand

- Jeg vil først takke alle de som støtter ICEJ Aliyah-arbeidet over hele verden, og la dem få vite hvor spesielt og viktig dette prosjektet er. Ikke bare bringer vi tilbake jøder som er blitt skilt fra resten av den jødiske verden, men i noen tilfeller har vi også hjulpet med å forene familier som har vært adskilt i mange år, sier Howard.

- Bibelen sier at jødene kommer til å glede seg når de kommer hjem, og disse jødene har virkelig lengtet etter å komme til landet. De har ventet så lenge og utholdt så mange vanskeligheter, avslutter Howard Flower.

I tillegg driver ICEJ et arbeid for å hjelpe de etiopiske jødene inn i det israelske samfunnet. De fleste av dem mangler både utdannelse og skrive-/leseferdigheter.

Vær med å støtt dette viktige arbeidet videre. Hjelpe oss å hjelpe de etiopiske jødene hjem til Israel ved å gi din gave.

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!