ICEJ mottok israelsk hederspris for støtte og vennskap

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.31.2019

ICEJ ble i mai måned hedret med Yakir-prisen, som deles ut hvert år av Keren HaYesod / United Israel Appeal. Prisen er en anerkjennelse av ICEJs lange og trofaste vennskap med det jødiske folk og engasjement for å støtte Israel.

– Det er med ydmykhet jeg mottar Yakir-prisen fra Keren HaYesod på vegne av ledelsen og den verdensvide familien av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, sa ICEJs president, dr. Jürgen Bühler.

Jürgen Bühler ICEJ press
ICEJ press, ICEJs president Dr. Jürgen Bühler.

– Denne anerkjennelsen er en respons på det engasjement og harde arbeidet til et stort antall kristne over hele verden, som har vist sin støtte til Israel på så mange måter gjennom vår tjeneste de siste førti årene.

ICEJ ble grunnlagt i 1980 for å representere kristne fra hele verden som deler en kjærlighet til, og bekymring for Israel, og som står med det jødiske folk i deres historiske tilknytning til Jerusalem. I dag har den kristne ambassaden avdelingskontor og representasjon i nesten 100 nasjoner, og støttespillere fra over 170 nasjoner over hele verden. 

ICEJs kjernevirksomhet omfatter å fremme turisme til Israel, bistå jøder som flytter hjem til landet (aliyah), støtte sosiale hjelpeprosjekter og gi humanitær hjelp til fattige og trengende i det israelske samfunnet, bekjempe antisemittisme, og være talsmenn for Israel i media og på diplomatiske arenaer. 

ICEJ har de siste årene gitt flere millioner amerikanske dollar gjennom Keren HaYesod for å hjelpe til med å finansiere en rekke prosjekter, spesielt for å hjelpe jødiske familier som gjør aliyah til Israel, inkludert over 2000 jøder fra Etiopia som kommer hjem til Israel med fly, der reisen er sponset av den kristne ambassaden. 

Keren Hayesod / United Israel Appeal er den viktigste innsamlingsorganisasjonen til Jewish Agency.

Den overvåker prosjekter som bistår jøder som innvandrer til Israel, og som bidrar til å forbedre det israelske samfunn og andre verdige mål.

Yakir-prisen blir delt ut hvert år til noen som har utmerket seg i sitt bidrag til Keren Hayesods mål og arbeid, både i Israel og i hele den jødiske verden. 

Yakir-prisen ble utdelt til ICEJ på Keren HaYesods årlige prisutdelingsbankett torsdag 9. mai 2019 på Hilton Hotel i Tel Aviv. Prisen ble også utdelt til fem andre mottakere for deres fremragende bidrag til Keren HaYesod / United Israel Appeal. 

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding