ICEJ med hjelp til fattige i Israel før påskefeiring

Av ICEJ Press, 04.22.2016

Før årets påskefeiring i Israel, reiser ICEJs frivillige rundt med haver og mat til fattige israelske familier. Også i år har de vært på rundtur. Møt noen av ICEJs frivillige og mottakere. Dette kunne ikke vært gjort uten hjelp fra alle ICEJs støttepartnere.

Shoshana åpner døren med et stort smil, og med en varm "Shalom" inviterer hun ICEJs frivillige inn i leiligheten hennes.

Hun er en av mange som har hørt noen banke på døren sin i april, for å bli møtt av representanter for den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. De har med seg gaver og mat-kuponger før den kommende påskeferien i Israel.

ICEJs frivillige besøkte tre byer i løpet av tre dager og møtte dusinvis av familier over hele Israel. Som mange andre, tok Shoshana imot påskegavene med tårer, og ga oss alle en varm klem.

  • Alle er forskjellige og alle reagerer forskjellig, sa Pnina, en uvurderlig ICEJ-representant som snakker flytende engelsk, hebraisk og russisk.

Mange av de fattige israelerne er russisktalende og de regner med vår støtte. Pnina er glad for å besøke familiene, ikke på grunn av sin språkkunnskap, men fordi hun liker å være med folk og tenker at å hjelpe de fattige er å være lydig mot Gud:

  • Hvis det er viktig for Gud, er det viktig for oss, sier hun.

Jannie Tolhoek, en ICEJ-frivillig fra Holland, besøkte også mange familier i midten av april med gaver fra ICEJ. I en av husholdningene møtte hun Adina (navn endret), en mor til seks. Tre av disse har spesielle behov, mens ektemannen kun har midlertidige jobber.

I midten av stua står en symaskin, som Adina bruker til å gjøre små reparasjoner på klær for naboer, familie og andre og for å hjelpe til med de stadig økende behovene til hennes store familie.

Jannie fortalte oss hvilken glede det er å møte mennesker som Adina, som virkelig trenger vår hjelp:

  • Det faktum at folk som ikke engang kjenner henne, (Adina) bryr seg om henne og hennes familie, får henne til å smile stort, sier Jannie.

ICEJs årlige påske-fordeling er mulig på grunn av sjenerøs støtte fra kristne over hele verden.

Nasjonal Ledersamling Gardermoen 2019

Påmelding og informasjon

Med eget Israelfokus

For påmelding og program