ICEJ har i dag anmeldt LO for antisemittisme og rasisme

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.01.2018

Internasjonale Kristen Ambassade Jerusalem (ICEJ) har i dag anmeldt Landsorganisasjonen (LO) for rasisme for deres boikott av Israel. – Bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater er antisemittisme og derav også rasisme, sier Dag Øyvind Juliussen, direktør for ICEJs norske avdeling.

Internasjonale Kristen Ambassade Jerusalem (ICEJ) har i dag, 1.mai, anmeldt Landsorganisasjonen (LO) for rasisme for deres boikott av Israel. – Bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater er antisemittisme og derav også rasisme, sier Dag Øyvind Juliussen, direktør for ICEJs norske avdeling.

Les politianmeldelsen i sin helhet

Norge har gjennom deltakelse i The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sluttet seg til en definisjon på antisemittisme. I denne definisjonen av 26.mai 2016 heter det blant annet om Israel: «Bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater.»

ICEJ mener at det er nettopp det LO gjør når det eneste landet de vedtar å arbeide for økonomisk, kulturell og akademisk boikott av, er landet Israel.

"Ja, bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater, er antisemittisme og derav også rasisme", sier Dag Øyvind Juliussen.

"Vi mener at LOs ensidige boikottkampanje mot Israel faller inn under denne definisjonen på antisemittisme, og anmelder derfor organisasjon for brudd på «rasismeparagrafen»; Paragraf 185 i Straffeloven", avslutter ICEJs norske direktør.

Stå med ICEJ i dette viktige arbeidet mot antisemittisme! Sammen utgjør vi en stor forskjell. Du kan bli medlem ved å sende SMS til 2030, eller støtte oss økonomisk på VIPPS, 88186.

Alternativt på disse linkene:  bli en partner eller støtt oss økonomisk.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!