ICEJ donerer nå tre nye bomberom til utsatte israelske samfunn

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.06.2019

Over 700 raketter er skutt fra Gaza mot Israel i løpet av få dager. Nå vil internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) donere flere bomberom og sikkerhetsvester til utsatte israelske samfunn.

I dag har representanter fra ICEJ besøkt utsatte israelske samfunn med nærhet til Gaza. De ønsket å høre hvilke sikkerhetsutfordringer de har og hvordan ICEJ best kan hjelpe dem å være forberedt til en eventuell fremtidig eskalering.

Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem har allerede donert syttifem bomberom, og i dag har ICEJ bestilt tre til.

Bomberom innkjøpt av ICEJ
ICEJ, Bomberom levert av ICEJ.

I tillegg har ICEJ donert tyve sikkerhetsvester til frivillige fra samfunn nær Gaza som arbeider tett med de israelske sikkerhetsstyrkene. Disse risikerer livene sine for at alle skal være trygge under en eskalering.

- Forhåpentligvis vil våpenhvilen holde, men terrormilitsene i Gaza er notorisk uforutsigbare, og ikke til å stole på, sier Dr. Jürgen Bühler, ICEJs president.

Under besøket i de utsatte israelske samfunnene tidligere i dag, fikk ICEJs representanter se hvordan ICEJs tidligere humanitær hjelp har hjulpet de sårbare samfunnene.

Jürgen Bühler
ICEJ, ICEJs president, Dr. Jürgen Bühler.

- Men vårt besøk i dag har igjen bekreftet at vår humanitære investering i disse utsatte israelske samfunnene, trøster familier og redder liv, fortsatte Bühler.

Elan Isaacson er ledende sikkerhetsoffiser for den israelske Eshkolregionen nær Gaza. Han forteller at hjelpen fra organisasjoner som ICEJ, har gjort at tallene på døde og skadede etter rakettangrep stadig går ned.

«Etter 18 års erfaring, og alle bomberommene som grupper som dere har plassert rundt i regionen, har antallet mennesker som er drept og skadet i rakettangrep fra Gaza gått betydelig nede.», sier Isaacson.

ICEJs delegasjon fikk også møte Tamir Idan, ordfører i Sadot regionen. 

Vær med å støtte vårt viktige arbeid her. Du kan bruke VIPPS, bankoverføring og sms. Du kan også bli fast støttepartner.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding