ICEJ alvorlig bekymret over EU-merking av Israelske varer

Av ICEJ Press, 11.13.2015

Lederen for den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) uttrykker i dag alvorlig bekymring over EUs direktiv som krever at alle produkter fra omstridte israelske områder merkes. Dette er et trekk som vil "undergrave økonomiske sameksistens" mellom palestinere og israelere og "skade de som arbeider for fred, sier han"

"Denne produktmerkeloven vil bare skape enda større skiller mellom israelere og palestinere ," sier ICEJ direktør, Dr. Jürgen Bühler, i forkant av et ICEJ-sponset symposium om produktmerkeloven som skal finne sted i Europaparlamentet i Brussel i begynnelsen av desember.

"Sameksistens kan bedre oppnås ved å etablere fabrikker og partnerskap på områder der palestinere og israelere lever side om side."

"Dette svært politisert direktivet vil bare ende opp med å skade de den hevder å hjelpe," fortsatte Bühler.

"Alle tegn indikerer at bedrifter som er mål for disse kampanjene, og som har titusenvis av palestinere ansatt, bidrar til velferd for alle som bor i de berørte områdene, både jøder og arabere."

"Dette er en ensidig lov som urettferdig skiller ut Israel til fordømmelse og lovbryter av reglene til verdens handelsorganisasjon. Hvorfor er ikke EU villig til å utstede tilsvarende direktiver for varer med opprinnelse i Nord-Kypros eller Vest-Sahara; territorier som er ulovlig okkupert av Tyrkia og Marokko? Det er en dobbel-standard, lik diskriminerende lover vedtatt i Tyskland på 1930-tallet." erklærte tyskfødte Bühler.

"Hvis EU virkelig ønsker å fremme fred bør de slutte å straffe israelere og palestinere som arbeider sammen for å skape et levebrød. I stedet bør de gi dem større incentiver for å bidra til å smi et dypere samarbeid, uten å bruke produktmerkelover som kun fremmer anti-israelsk propaganda som for tiden feier gjennom Europa. "

"Det er på tide at EU lever opp til sine egne kjerneverdier; frihandel og åpne grenser, heller enn å søke utvisningen av jøder fra Judea og Samaria og utarming av palestinere som for tiden jobber sammen med dem," la Bühler til.

Den kommende symposiet om produktmerkeloven, vil finne sted i Brussel i 2. desember i samarbeid med parlamentsmedlemmer og representanter fra dusinvis av ICEJ-avdelinger over hele Europa. Symposiet vil oppfordre medlemmer av Europaparlamentet til å investere i økonomiske sammarbeidsavtaler i Judea og Samaria, for å fremme økonomisk samarbeid, stabilitet og fred mellom israelere og palestinere i området.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!