Honduras definerer Hizbollah som terrororganisasjon

Av ICEJ Press, 01.10.2020

I en offentlig uttalelse tirsdag definerte Honduras president, Juan Orlando Hernandez, den libanesiske sjiamuslimske gruppen Hizbollah som en terrororganisasjon.

AV: Martin Gellein

Presidenten kunngjorde at Honduras slutter seg til Guatemalas erklæring fra desember 2019. USA har lenge vært en aktiv pådriver for at deres allierte skal stille seg bak dem i en slik definisjon.

Den israelske utenriksministeren Israel Katz berømmet Honduras avgjørelse og omtalte den som et viktig skritt i den internasjonale krigen mot terrorisme.

Katz la til at Israel er i samtaler med flere andre land, inkludert Tyskland, Australia og Brasil, om å slutte seg til erklæringen og delta i innsatsen mot den internasjonale terrorismen ledet av Iran.

Honduras har utviklet et nært forhold til Israel. I fjor åpnet det et handelskontor i Jerusalem etter et besøk der president Hernandez anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Det sies at Honduras planlegger å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, slik Guatemala gjorde i 2018.

Hizbollah har de senere årene blitt utnevnt som en terrororganisasjon av flere land, inkludert USA, Canada, Storbritannia, Nederland og Frankrike, samt Honduras latinamerikanske naboer Argentina, Paraguay og Guatemala. EU har kun erklært den militære fløyen av organisasjonen som en terrororganisasjon.

Kilde: Jerusalem Post.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding