- Holder simpelthen ikke at norske myndigheter tar opp terrorlønn med PA

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 08.09.2019

I dag uttalte norsk UD at de tar opp «terrorlønn» med palestinske myndigheter. IKAJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen, mener dette simpelthen ikke er en holdbar praksis.

I dag uttalte Det norske utenriksdepartementet at de stadig tar det opp med palestinske myndigheter, og at de er kritiske til ordningen.

IKAJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen, reagerer sterkt på den norske praksisen.

 «Vi har en rekke ganger blitt fortalt av norske myndigheter at de tar opp ulik uakseptabel praksis med PA myndighetene. Normalt har dette ikke endret noe», sier Juliussen, og fortsetter.

"Vi kan ikke leve med at norske myndigheter i 2019 gir formidabel støtte og bistand til et nazi-lignende regime som lønner de som myrder jøder. Norge har i denne saken et særskilt ansvar."

«Jeg antar at Norge kan ta i bruk langt sterke lut som leder av giverlandsgruppen til PA. Det holder simpelthen ikke å bringe saken opp. Vi kan ikke leve med at norske myndigheter i 2019 gir formidabel støtte og bistand til et nazi-lignende regime som lønner de som myrder jøder. Norge har i denne saken et særskilt ansvar», avslutter Dag Øyvind Juliussen.

De palestinske myndighetene har utbetalt mangfoldige milliarder kroner til dømte terrorister og massedrapsmenn. Bare fra 2013-2016 var beløpet 9.6 milliarder kroner.

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding