Historien om IKAJs hjemmetjeneste

Av ICEJ Press, 09.05.2019

«Se, jeg fører dem tilbake fra landet i nord, jeg samler dem fra jordens ytterste ende.» (Jeremia 31.8). Noen ganger starter en historie før den begynner. Slik er historien til IKAJs hjemmetjeneste.

AV: IKAJ internasjonalt

Etter seksdagerskrigen i 1967, ble sovjetiske jøder rørt til å vende tilbake til sine røtter i Israel.

Det var ingen direkteflygninger og mange hindringer ble lagt i veien av fra sovjetiske myndighetene.

Mirakuløst ble IKAJ en del av denne moderne utvandringshistorien når Gud la til rette for veier til Israel gjennom IKAJs internasjonale avdelinger.

I 1996, som en respons på bølger med jødiske immigranter som kom til Israel hver måned, tok IKAJ over et initiativ startet av nederlandske sykepleiere som så de store behovene til de nye immigrantene.

Dette grunnleggende hjemmehjelp programmet for de russiske jødiske immigrantene ble så en del av IKAJs avdeling for å hjelpe de russiske jødene.

«Hjemmehjelp» har siden blitt til hjelp for en stor skare med jødiske immigranter med større helseproblemer. Mange av disse er eldre, syke og ofte traumatiserte på grunn av de mørke skyggene fra den andre verdenskrig.

Gud sier i Jeremia 32.41: «Jeg vil glede meg over dem og gjøre godt mot dem. Av hele mitt hjerte og hele min sjel skal jeg trofast plante dem i dette landet.»

Dette verset passer godt til IKAJs hjemmehjelp-program.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding