Helsedepartementet støtter planer om å åpne restauranter, bassenger og hotell neste uke

Av ICEJ Press, 05.20.2020

Av Edna Eriksen

Helsedepartementet Israel signerte tirsdag en plan som lar restauranter åpne igjen i løpet av neste uke. Departementets plan, som må godkjennes av regjeringen, vil også la bassenger og hoteller åpne fra 27. mai, sammen med fritidsaktiviteter for barn.

Gjeldende pandemiforskrifter krever at spisesteder bare må tilberede mat til levering eller takeaway.

Reopen2

I henhold til planen som er godkjent av den nye helseministeren Yuli Edelstein, kan restauranter som kan servere opptil 100 gjester, operere med full kapasitet, mens de som har plass til flere, kan operere med 85 prosent kapasitet. Departementet sier at bordene må plasseres halvannen meter fra hverandre, og reservasjoner bør tas på forhånd hvis mulig.

I likhet med andre virksomheter, vil spisesteder kreve temperaturmåling av alle gjester. Det vil være økt hygienepraksis for alle ansatte, melder hebraiske medier.

Reglene vil øke antallet tillatte mennesker på et enkelt sted. For øyeblikket er ingen samlinger i lukkede rom tillatt. Bare 50 personer har foreløpig lov til å treffes på åpne områder, og 19 personer i avgrensede friluftsområder.

Reopen3

Ifølge restaurantforeningen er det 14.000 restauranter og kafeer med en årlig omsetning på 30 milliarder kroner, meldte Channel 12. Kokken Yuval Ben Neriah, eier av flere restauranter i Tel Aviv fortalte tv-kanalen at regelen om halvannen meter betød at mange bare vil kunne drive med 50 prosent kapasitet, noe som gjør det ulønnsomt for dem å gjenåpne.

For svømmebasseng vil helsedepartementets plan begrense kapasiteten til en person for hver sjette kvadratmeter og en person til hver 10 kvadratmeter i områder utenfor bassenget.

Midt i det vedvarende fallet i daglige smittede i Israel, har regjeringen i økende grad rullet tilbake restriksjoner som er ment å dempe utbruddet, åpne skoler og la mange bedrifter åpne igjen.

Tel Aviv

Strender åpnes igjen onsdag i samsvar med helsedepartementets direktiver om sosial distansering. Det vil bli pålagt badegjester å holde to meter avstand til hverandre, og innendørs dusjer og garderober vil være stengt foreløpig, presiserte innenriksdepartementet i en kunngjøring.

Til tross for kunngjøringen har ganske mange strender i Tel Aviv sett badende i flere uker

Kilde TimesofIsrael 19. mai

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding