Hamas og Hezbollah: Ikke bare Jerusalem, men hele Palestina

Av ICEJ Press, 05.23.2020

Ledere av to av de mektigste terrororganisasjonene fremmet nye trusler mot Israel på den iranske International Quds Day. Hezbollah-lederen gjentok Irans omtalelse av Israel som «en kreftsvulst.»

AV: Martin Gellein

Ismail Haniyeh og Hassan Nasrallah, ledere i Hamas og Hezbollah, kom fredag med nye trusler mot Israel. Dette i forbindelse med markeringen av The International Quds Day, som er et årlig arrangement på den siste fredagen i Ramadan, initiert av Den islamske republikken Iran i 1979 for å uttrykke støtte til palestinerne og motsette seg sionismen og Israel.

Quds Day arrangeres i flere andre land, hovedsakelig i den arabiske og muslimske verden, med protester mot Israel. Demonstrasjoner arrangeres i forskjellige byer i muslimske og ikke-muslimske samfunn over hele verden.

Lederne for Hizbollah og Hamas gjentok sin agenda om å utslette staten Israel.

Ismail Haniyeh oppfordret «den muslimske nasjonen» til å vedta en felles plan for å konfrontere «den sionistiske faren.»

«Palestinere vil kjempe på alle mulige måter for å forsvare Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen,» fortsatte Hamas-lederen, og holdt frem at palestinerne til slutt vil okkupere «ikke bare Jerusalem, men hele Palestina.»

«Ansvaret for å ta tilbake Palestina er en hovedsak for det palestinske folks, men det er også ansvaret til ummah (det globale muslimske samfunnet). Gud vil spørre oss om dette på dommedagen,» uttalte Hizbollahs Hassan Nasrallah.

Nasrallah åpnet talen sin med at «Israel må tilintetgjøres,» og omtalte Israel som «en kreftsvulst midt i vår ummah.» «Palestina må frigjøres, fra havet til elven. Israel har overhode ingen legitimitet til å eksistere og må tilintetgjøres.» Han fortsatte med å fortelle at Palestina tilhører det palestinske folk, og at Hezbollah ikke er villige til å forhandle om det. «Alle som tror de kan endre denne posisjonen gjennom sanksjoner eller press, tar feil og vil fortvile over forsøkene sine,» fortsatte han. Nasrallah sa at motstand er den eneste måten å frigjøre det palestinske landet fra Israel på (Jerusalem Post).

«Nå kommer vi til Palestina» (Hizbollahs Hassan Nasrallah - Jerusalem Post).

Både Haniyeh og Nasrallah roste Irans støtte til palestinsk terrorisme. Iran har «ikke spart på noen ting i sin innsats for å støtte den palestinske motstanden på alle områder, særlig på militært og økonomisk nivå,» bemerket Haniyeh.

 

Kilde: The Algemeiner.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding