Guatemala har gjenåpnet sin ambassade i Jerusalem

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.16.2018

Som det andre landet, åpnet Guatemala i formiddag sin ambassade i Jerusalem. – Dere er alltid blant de første, sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu til en applauderende forsamling.

Klokken 0900 norsk tid åpnet Guatemala sin ambassade i Jerusalem. Til stede på seremonien var Guatemalas president, Jimmy Morales, utenriksminister, Sandra Jovel, Israels statsminister Benjamin Netanyahu, ministere, flere medlemmer av kongressen i Guatemala og Knesset i Israel og USAs Israel-ambassadør, David Friedman.

Jovel
Skjermbilde, Guatemalas utenriksminister Sandra Jovel på åpningsseremonien for Guatemalas ambassade i Jerusalem

- Det er ikke en tilfeldighet at Guatemala er blant de første til å åpne ambassade i Jerusalem – dere er alltid blant de første. Dere var det andre landet til å anerkjenne Israel, og deres statsminister var veldig aktiv i prosessen for å anerkjenne Israel, sa statsminister, Benjamin Netanyahu

Netanyahu
Skjermbilde, Israels statsminister, Benjamin Netanyahu på åpningsseremonien til Guatemalas ambassade i Jerusalem

Guatemala var det andre landet som anerkjente Israel som nasjon i 1948. Nå blir det det andre landet som flytter sin ambassade til Jerusalem. Begge gangene slått av USA på målstreken.

I 1956 var Guatemala også det første landet som åpnet sin ambassade i Jerusalem.

- I dag har vi Guatemalastreet her i Jerusalem, sa Benjamin Netanyahu.

- På min reise til Latin-Amerika, vil det første landet jeg besøker være Guatemala, sa Netanyahu til stor applaus fra forsamlingen.

Senere i dag vil president i den Internasjonale Kristne Ambassade overrekke Kyros-prisen til Guatemalas president, Jimmy Morales.

 

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!