Guatemala har gjenåpnet sin ambassade i Jerusalem

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.16.2018

Som det andre landet, åpnet Guatemala i formiddag sin ambassade i Jerusalem. – Dere er alltid blant de første, sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu til en applauderende forsamling.

Klokken 0900 norsk tid åpnet Guatemala sin ambassade i Jerusalem. Til stede på seremonien var Guatemalas president, Jimmy Morales, utenriksminister, Sandra Jovel, Israels statsminister Benjamin Netanyahu, ministere, flere medlemmer av kongressen i Guatemala og Knesset i Israel og USAs Israel-ambassadør, David Friedman.

Jovel
Skjermbilde, Guatemalas utenriksminister Sandra Jovel på åpningsseremonien for Guatemalas ambassade i Jerusalem

- Det er ikke en tilfeldighet at Guatemala er blant de første til å åpne ambassade i Jerusalem – dere er alltid blant de første. Dere var det andre landet til å anerkjenne Israel, og deres statsminister var veldig aktiv i prosessen for å anerkjenne Israel, sa statsminister, Benjamin Netanyahu

Netanyahu
Skjermbilde, Israels statsminister, Benjamin Netanyahu på åpningsseremonien til Guatemalas ambassade i Jerusalem

Guatemala var det andre landet som anerkjente Israel som nasjon i 1948. Nå blir det det andre landet som flytter sin ambassade til Jerusalem. Begge gangene slått av USA på målstreken.

I 1956 var Guatemala også det første landet som åpnet sin ambassade i Jerusalem.

- I dag har vi Guatemalastreet her i Jerusalem, sa Benjamin Netanyahu.

- På min reise til Latin-Amerika, vil det første landet jeg besøker være Guatemala, sa Netanyahu til stor applaus fra forsamlingen.

Senere i dag vil president i den Internasjonale Kristne Ambassade overrekke Kyros-prisen til Guatemalas president, Jimmy Morales.

 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding