Gretes mirakeltur til IKAJs løvhyttefest

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 10.23.2019

Grete sitter på et hotell i Netanya, en israelsk by ved Middelhavets kyst. Men for litt over tre måneder siden, var det på ingen måte selvklart at hun skulle få en ferie i Israel. Veien hit er brolagt med mange mirakler. Les den fantastiske historien.

Etter en vanskeIig økonomisk periode, bestemte Grete Urdal seg i sommer for å spare inn på arbeidshjelp til plantesenteret hun er leder for. Men etter hvert tårnet det seg opp med arbeid, og lukejobben ble uoverkommelig. Hun ba Gud om hjelp.

- En lørdag kveld ikke lenger etter sto en venninne på døra. Hun hadde kjent at hun ønsket å ta med en dugnadsgjeng for å komme å luke. Og det var helt ut av det blå. Jeg hadde ikke sagt noe, sier Grete, som legger til at hun ikke hadde fortalt noen om situasjonen.

To dager etter hverandre kom det en stor dugnadsgjeng til Grete. De vartet også opp med mat. Alt var ordnet. Hun trengte ikke tenke på noe.

Men dette skulle vise seg å bare være begynnelsen på Guds velsignelser.

De neste ukene skulle det komme bønnesvar på løpende bånd.

Gratis Israeltur

Det hadde vokst fram en større og større lyst til å reise til Israel. Hun hadde ikke hatt ferie på syv år. Og igjen ba Grete til Gud.

I stedet ville de tilby turen gratis til meg. Jeg fikk en veldig glede i hjertet. Det var herlig.

- Det gikk ikke mange dagene før jeg var i samtale med noen jeg kjenner godt. Personen sa han ønsket å snakke med meg om noe. Jeg trodde det var noe alvorlig, og tenkte at er det noe galt!? Så forteller han at han hadde bestilt en tur til Israel, men på grunn av sykdom, kunne de ikke reise. I stedet ville de tilby turen gratis til meg. Jeg fikk en veldig glede i hjertet. Det var herlig, forteller Grete.

Økonomisk hjelp

Så kunne man kanskje tenke at det stoppet her. Men velsignelsene fortsatte å strømme inn.

Så jeg fikk 8000kr i reisepenger til Israel

I tre omganger fikk Grete oppleve at folk kom til henne med penger til Israelturen.

- En dag fikk jeg beskjed om at noen ville gi meg 5000kr til turen. Men ikke nok med det. En uke etterpå ville noen gi meg 2000kr. Og like etter det igjen ville noen gi meg 1000kr. Så jeg fikk 8000kr i reisepenger til Israel, sier Grete.

Etterpå takket hun Gud.

Det største var om sønnen min kunne blitt frelst, sa jeg til Gud

- Når jeg takket Gud, sa jeg at det er det største du kunne gitt meg. Det er så stort. Nei, forresten ikke det største men det nest største. Det største var om sønnen min kunne blitt frelst, sa jeg til Gud, fortsetter Grete.

Sønnen blir frelst

Ikke så lenge etterpå tikker det inn en melding på telefonen. Det er sønnen.

- Han forteller at Gud har vært på besøk hos ham. Han hadde invitert Gud, og noe hadde skjedd i hjertet hans, sier Grete.

Han hadde grått i fire timer, kjent Guds nærvær, og ting som måtte forandres i livet

Tidlig om morgenen neste dag, blir hun vekket av ham.

Jeg vet ikke lenger hva jeg skal be om for meg selv. Så jeg ber for andre

- Han var kjempegiret. Han hadde grått i fire timer, kjent Guds nærvær, og ting som måtte forandres i livet, forteller en takknemlig Grete Urdal.

- Nå har han begynt å gå forsiktig på ungdomsmøter. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal be om for meg selv. Så jeg ber for andre, avslutter Grete.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer