Gresshoppesvermer skaper «bibelsk scenario» i Afrika og Midtøsten

Av ICEJ Press, 02.20.2020

I Kenya utgjorde en sverm en størrelse tre ganger så stor som New York, og antallet gresshopper kan øke 400 ganger i løpet av de neste månedene, ifølge en rapport. Øst-Afrika er hardest rammet av svermene, som også har nådd Israels naboland Jordan. Saudi-Arabia, Yemen, Iran og Pakistan melder om at svermene har nådd deres land. 

AV: Martin Gellein

I Bibelen er gresshopper en av de ti plagene som rammet Egypt, da farao nektet israelerne å forlate slaveriet og reise til Løfteslandet.


«Moses og Aron gikk til farao og sa til ham: «Så sier Herren, hebreernes Gud: Hvor lenge vil du nekte å bøye deg for meg? La mitt folk fare, så de kan tjene meg! For nekter du å la mitt folk fare, da sender jeg i morgen gresshopper inn over ditt land. De skal dekke hele landet, så en ikke kan se jorden, og ete opp hvert grann som dere har igjen etter haglet. Hvert tre som vokser på markene deres, skal de gnage snaut. De skal fylle dine hus og alle dine tjeneres hus og alle egypternes hus. Verken dine fedre eller forfedre har sett noe slikt fra den tid de slo seg ned i landet, og til denne dag.» Dermed snudde han seg og gikk bort fra farao» (2. Mosebok 10:3-6).


«Gresshoppesvermene er på størrelse med store byer og vokser for hver dag,» ifølge FN.

Gresshopper angriper Afrika og Midtøsten.
Gresshopper angriper Afrika og Midtøsten.

 Jordans landbruksminister, Ibrahim Shahada, erklærte unntakstilstand etter at svermene ankom Jordan tidligere i uken. 

Kilde: Jerusalem Post
 

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding