Giro de Italia med start i Jerusalem

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.18.2017

Det er nå klart. Starten på et av verdens største sykkelritt vil i 2018 være i Jerusalem i Israel. For en av Norges sykkelstjerner, som sykler på et israelsk profflag, blir dette ekstra spennende. Sykkelrytterne skal både passere Israels ørken, middelhavskyst og Jerusalems gamleby.

Fra sykkelsetet et sted i Belgia, tar den norske sykkelstjernen, August Jensen, seg tid til en prat med Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. Han har akkurat gjennomført noen gode sykkelritt i det europeiske sykkellandet, før han skal delta i verdensmesterskapet i sykkel i Bergen.

Spennende for et israelsk lag

For kort tid siden ble det klart at August Jensen fra Bodø, blir en av de nye navnene på blokka til det israelske proffsykkellaget, Israel Cycle Academy.

Giroen i Jerusalem
Skjermbilde Giro de Italia, 1.etappe av Giro de Italia starter ved Jaffaporten

I dag ble det også offisielt bekreftet at neste års start på et av verdens største sykkelritt skal starte i Jerusalem i Israel. For August Jensen og laget hans kan dette være godt nytt.

August Jensen
Coop Østerhus, Syklisten,August Jensen

- Vi håper at vi får plass, men ingen selvfølge, i og med at vi ikke er et worldpro lag. Hadde vært utrolig gøy å få syklet «Giroen» – både for laget og for min egen del, sier August Jensen.

Tre spektakulære etapper

De italienske arrangørene har bestemt at hele tre etapper av det store sykkelrittet skal gå i Israel. 

Første etappe starter i hjertet av Jerusalem, nærmere bestemt ved Jaffaporten, en av inngangene til gamlebyen. 

Etappe to skal gå langs den vakre israelske middelhavskysten fra Tel Aviv til Haifa. Og på den tredje etappen skal mange millioner tv-seere få oppleve den spektakulære israelske ørkenen. Etappen starter i Beersheva og ender opp i Eilat. På turen sykler de blant annet gjennom det gigantiske krateret, Mitzpe Ramon. 

Første gang utenfor Europa

Det er første gang dette rittet starter utenfor Europa. Jensen mener det er et steg i riktig retning for å nå områder som ikke tidligere har vært spesielt kjent for sykkelsport.

- Dette er et steg i riktig retning for å gjøre sykkelsporten enda mer internasjonal enn den allerede er, og det viser at tida er inne for å få sykkelsporten til denne regionen, sier Jensen.

Aldri vært i Israel

Nå i høst får jensen sin første tur til Israel.

- Jeg har aldri tidligere vært i Israel, men skal til Tel Aviv med laget i høst. Det skal bli veldig interessant. Da får jeg sett mer av Israel også, sier den norske sykkelstjerna.

Men først VM

Men først går turen til Norge og verdensmesterskapet i sykkel i Bergen. Der skal August Jensen, sammen med blant andre ikke helt ukjente Edvald Boasson Hagen og Aleksander Kristoff, representerer det norske elitelaget. Og det kan virke som publikum har noe å glede seg til.

- Jeg er i god form, sier August Jensen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer