FrP: - Abbas ingen naturlig samtalepartner for Norge

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.24.2019

President for den palestinske selvstyremyndigheten, Mahmoud Abbas, har akkurat avsluttet sitt besøk i Norge. FrP mener han ikke er en naturlig samtalepartner for Norge, og at han reiser rundt i Europa med en stor kollektbøsse.

For få dager siden publiserte Palestinian Media Watch (PMW) en rapport som viste hvordan Mahmoud Abbas sitt parti, Fatah, systematisk gjør palestinaarabiske terrorister og massedrapsmenn til helter gjennom kampanjer på facebook.

Samtidig var president, Mahmoud Abbas, på besøk i Norge, der han ble mottatt av vår statsminister, utenriksminister og kronprins.

Vi spurte FrP om hvordan de syntes dette besøket harmonerer med denne rapporten.

«Beklager å måtte si det, men norsk midtøstenpolitikk er moralsk konkurs. Norge burde nedtone sitt engasjement i Midtøsten og Abbas er derfor ingen naturlig samtalepartner for Norge.», sier utenrikspolitisk talsperson i FrP, Christian Tybring-Gjedde.

Han har sett rapport fra PMW og mener den viser at Abbas ikke er en fredens mann.

«Oversendt rapport viser at Abbas ikke er fredens mann og at han reiser rundt i Europa med en stor kollektbøsse.», sier Tybring-Gjedde, som også sitter i utenrikskomiteen på stortinget.

Om han hadde visst om rapporten før utenrikskomiteens samtaler med PAs visestatsminister, Ziad Abu-Amr, ville han ikke nølt med å be Abu-Amr kommentere den.

«Utenriks- og forsvarskomiteen hadde møte med Ziad Abu-Amr som er visestatsminister for De palestinske selvstyremyndighetene. Jeg ville ikke nølt med å be om kommentar på rapporten.», avslutter Tybring-Gjedde.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer