Fransk holocaustoverlevende bestialsk drept

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 03.26.2018

En fransk holocaustoverlevende ble fredag funnet drept på bestialsk vis. Drapet skjedde i Frankrikes hovedstad, Paris. En person er mistenkt for drapet. Jøder i Paris frykter det er antisemittisk motivert.

Den 85 år gamle kvinnelige holocaustoverlevende, Mirelle Kanol, ble søndag funnet drept i sin leilighet i Paris. Gjerningsmannen skal ha stukket henne minst elleve ganger. Stikkvåpenet er ikke funnet. 

Satt i brann

Leiligheten ble satt i brann, og brannmennene som kom til stedet fant den døde. En nabo skal tidligere ha truet med å brenne Mirelle Kanol. Det er ikke kjent hvem den mistenkte i saken er.

Frykter antisemittisme

Flere jøder i Paris frykter at angrepet er antisemittisk motivert.

«Dette barbariske mordet, minner oss om drapet på Sarah Halimi for et år siden.» uttalte Francis Kalifat, president i CRIF, en paraplyorganisasjon av franske jøder.

Forventer gjennomsiktighet i etterforskningen

Halimi ble drept av en muslimsk nabo fordi hun var jødisk. Antisemittisme var en del av anklagen den gang. Men var først holdt utenfor, inntil to store jødiske organisasjoner protesterte.

«CRIF forventer full gjennomsiktighet i den pågående etterforskningen, så motivet for denne barbariske handlingen kan bli synlig for alle så raskt som mulig.» sa Francis Kalifat  president i CRIF.

Kilde: Ynetnews, Times of Israel, JTA

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!