Første gang siden Oslo-avtalen: Israel gjør områder på Vest-Bredden til natur-reservater

Av ICEJ Press, 01.16.2020

Israels forsvarsminister, Naftali Bennett, offentliggjør avgjørelsen om å opprette nye reservater og kaller det "et stort løft for Israels land". Etter Oslo-avtalen på 90-tallet har regjeringen beordret full stans i planene om natur-reservater i C-områdene.

AV: Martin Gellein

The Times of Israel skriver at Bennet onsdag kunngjorde godkjenningen av 7 nye reservater på Vest-Bredden. Alle innenfor C-områdene definert av Oslo-avtalen. Uttalelsen fra Bennetts kontor formidler at også 12 eksisterende reservater vil bli utvidet.

«I dag gir vi hele Israel et stort løft og vi fortsetter med å utvikle det jødiske samfunnet I C-området, med handling, ikke bare med ord,» uttaler forsvarsministeren.

”Judea og Samaria har naturområder med fantastisk utsikt. Vi vil utvide de eksisterende og også åpne nye,” uttalte Bennet, ifølge The Times of Israel. Forsvarsministeren bruker slik bevisst de bibelske jødiske navnene på områdene som i dag ofte omtalt som Vest-Bredden: «Jeg inviterer alle innbyggerne i Israel til å gå på tur og oppleve landet, og å komme til Judea og Samaria, for å se, oppdage og fortsette det sionistiske arbeidet.»

Denne offentliggjøringen kommer samme dag som kong Abdullah av Jordan retter sterk kritikk av Israels fremtreden på Vest-Bredden, i en tale I EU-parlamentet.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer